Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη: Απολογισμός δράσης στους τομείς Παιδείας – Πολιτισμού, από τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη

Σε έναν μίνι απολογισμό σχετικά με την κάλυψη των αναγκών στα σχολικά συγκροτήματα και σε θέματα παιδείας από τη δημοτικής Αρχή Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προχώρησε, μέσω ανακοίνωσης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Ιωακειμίδης.

«Σταθήκαμε και στεκόμαστε πάντα αρωγοί της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την οριστική επίλυση των κτιριακών προβλημάτων. Μέσα στο 2018, η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών ξεπέρασε το ποσό των 900.00 ευρώ. Οι κόποι μας πιάνουν τόπο και αυτό είναι φανερό στην κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Βέβαια, όπως σημείωσε ο κ. Ιωακειμίδης, χρειάζεται η συμμετοχή όλων, όχι μόνο της δημοτικής Αρχής, αλλά και των εκπαιδευτικών, των γονέων και των ίδιων των μαθητών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από το σύγχρονο σχολείο, που θα είναι «ανοικτό στην κοινωνία και τη ζωή».

Και επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, η παιδεία έχει παράλληλη πορεία με τον πολιτισμό, «η τοπική Αρχή κατάφερε να δημιουργήσει έναν οδικό άξονα πολιτισμού που συνδέει τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς. Η λειτουργία και ανάδειξή τους συνιστά μεγάλη τομή στην ιστορική διαδρομή της πόλης και ταυτόχρονα την ενισχύει με δίκτυα πολιτισμικής ανάδειξης που σέβονται την παράδοση και την ιστορική μνήμη».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι με χρήματα που προήλθαν από δωρεά αποπερατώθηκε η ανακατασκευή του κτιρίου στην οδό Ραιδεστού 32, όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας». Στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται έργα σημαντικών καλλιτεχνών που για δεκαετίες ήταν κλεισμένα σε αποθήκες του δήμου, ενώ η Πινακοθήκη φιλοξενεί εκθέσεις σπουδαίων ζωγράφων και πραγματοποιεί διαδραστικά προγράμματα που αφορούν στην ιστορία της τέχνης.

Μεταξύ άλλων, στην Πινακοθήκη μπορεί να δει κάποιος φωτογραφίες αγωνιστών της Αντίστασης, εφημερίδες της εποχής, αρχειακό υλικό που προέρχεται κυρίως από την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων, αλλά και από απλούς πολίτες. Το υλικό συγκέντρωσε ο δήμος και η Πινακοθήκη «αποτελεί ένα κέντρο μνήμης, αναδεικνύοντας την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη ως αδιαπραγμάτευτες διαχρονικά αξίες. Επίσης, επί της ουσίας ριζική ανακαίνιση έγινε και στον χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α), όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον κ. Ιωακειμίδη.
Σχολιάστε