OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Μυκόνου: Ενημερωτική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας για ογκώδη αντικείμενα και μπάζα

Σε ετοιμότητα και συνεχή εργασία τέθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου, με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου καθαριότητας Αλέξανδρου Κουκά, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, που ανεξέλεγκτα και χωρίς συναίσθηση για την προστασία του περιβάλλοντος απετέθησαν, προφανώς λόγω εργασιών και ανακαινίσεων εν όψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν.
Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων. Από το 2016,διαχειριζόμαστε χωρίς επιπλέον κόστος για τον πολίτη της Μυκόνου, τα ογκώδη αντικείμενα (πλην ανακυκλώσιμων) και τα κλαδέματα, τα οποία :
 παραδίδονται από τους πολίτες στο χώρο του ΧΥΤΑ Μυκόνου, ή
 παραλαμβάνονται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας
 με τη χρήση θραυστήρα, συνθλίβονται πριν την εναπόθεσή τους στον ΧΥΤΑ.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αλέξανδρος Κουκάς, υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών και τονίζει ότι λειτουργεί ειδική υπηρεσία αποκομμιδής ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων.
Από το 2018,λειτουργεί στη Μύκονο μονάδα ανάκτησης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), η οποία είναι συμβεβλημένη με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων ΑΑΝΕΛ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ. Τα αδρανή υλικά απόβλητα (μπάζα) που παράγονται, πρέπει να παραδίδονται προς ανακύκλωση στο χώρο της Οικοδομικής Μυκόνου, δίπλα στον ΧΥΤΑ.
1. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλογικού Συστήματος είναι: ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ Α.Α.Ν.ΕΛ, Ισμήνης 1 – Γέρακας, τηλ 210 6046544 – 210 6047497, email: [email protected] (κα Τσαντήλα)
2. Τα στοιχεία επικοινωνίας της μονάδας είναι: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ Α.Ε. / ΣΚΥΛΑΜΠΕΛΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΗΛ: 22890-24803 & 22890-24804 e-mail: [email protected]
Υπενθυμίζουμε ότι από το 2016 λειτουργεί στη Μύκονο η ηλεκτρονική υπηρεσία για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων και έχει πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Προκειμένου λοιπόν να ενημερώνεται η υπηρεσία καθαριότητας και να επεμβαίνει άμεσα και ατελώς:
 στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων
 στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών
 στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών
από κοινόχρηστους χώρους, παρακαλείστε, όπως έγκαιρα αποστέλλετε SMS (γραπτό μήνυμα με ονοματεπώνυμο) στο 6947 703050 είτε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice