OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δαμιανός Βασιλειάδης: Ο συντάκτης της 3ης Σεπτέμβρη υποψήφιος με τον Γιώργο Καραμπελιά στην Αθήνα

Είναι μια ιστορική  φυσιογνωμία στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνέταξε το κείμενο που αποτέλεσε την βάση αρχών και ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά που πολύ γρήγορα εν έτη 1978 βρέθηκε διαγραμμένος σε τροχιά πολιτικής σύγκρουσης.

Έχει δώσει σημαντικούς εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, πρωταγωνιστής στην κίνηση για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια αλλά και με δυναμικό παρών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συμμετοχή του με τον Γιώργο Καραμπελιά σηματοδοτεί τον πατριωτικό χαρακτήρα και την καθαρότητα της κίνησης, μια άλλη οπτική για την Αθήνα.

Με δήλωση του ο Δαμιανός Βασιλειάδης εξηγεί του λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Ο πρώτος και βασικός λόγος γενικό πλαίσιο είναι ότι ανέκαθεν μετείχα στα κοινά, συνδυάζοντας τα εθνικά θέματα με τα κοινωνικά. Αυτό εξηγεί για το ποιοι συμμετέχουν στον συνδυασμό μας, όπως τον εκθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καραμπελιάς: «Η πρότασή μας είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και το ψηφοδέλτιό μας συγκροτείται από άνδρες και γυναίκες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς ορίζοντες, αρκεί να απορρίπτουν τον εθνομηδενισμό και να υιοθετούν τον δημοκρατικό πατριωτισμό».

Ο δεύτερος λόγος είναι η κρισιμότητα των περιστάσεων, με την έννοια ότι όσο πιο κρίσιμα είναι τα θέματα της πατρίδας και τα ποικίλα αδιέξοδα τόσο περισσότερο πρέπει να αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε διεξόδους για την προκοπή της πατρίδας μας.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι τα πάντα εξαρτώνται από το ήθος και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων. Η αξιοπιστία μας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Ζητούμε και την συμμετοχή των πολιτών, που αποτελεί απαραίτητο όρο της επιτυχίας μας.

Ο τέταρτος λόγος είναι ότι επιλέγεις έναν στόχο, όπου πιστεύεις ότι θα είσαι αποδοτικός και αποτελεσματικός για το κοινό συμφέρον του τόπου, στην περίπτωσή μας του δήμου της Αθήνας.

Ο πέμπτος λόγος είναι ότι η Αθήνα έμεινε μια πόλη απάνθρωπη και αφιλόξενη κατά γενική ομολογία απ’ όσους την διοίκησαν έως τώρα, χωρίς την ποιότητα της ζωής που είναι απαραίτητη για την διαβίωση των δημοτών της. Ο πέμπτος λόγος είναι ότι ο δήμος της Αθήνας παραμένει κέντρο ανασφάλειας για τους δημότες της, συγκριτικά σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες περιοχές και δήμους.

Ο έκτος λόγος είναι ότι η Αθήνα έχει μεταβληθεί σε γκέτο κάθε μορφής, ανομίας και παραβατικότητας, που συμβάλει στην ανασφάλεια των κατοίκων.

Ο έβδομος λόγος είναι ότι η Αθήνα είναι ο καθρέφτης της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, κυρίως πολιτιστικά. Οπότε ως Έλληνες έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε την διιστορική της αξία ως κέντρο πολιτισμού.

Ο όγδοος λόγος είναι ότι η στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργο Καραμπελιά στον δήμο της Αθήνας, ως υποψήφιου δημάρχου και ημών ως δημοτικών συμβούλων, εγγυάται την συμβολή μας στην ανάσχεση των αρνητικών φαινομένων στο μέγιστο δυνατό βαθμό και στην δημιουργική παρέμβαση στα τεκταινόμενα του δήμου της Αθήνας.

Ο ένατος λόγος είναι ότι, όντας δημοκράτες πατριώτες δεν θα αφήσουμε τον δήμο έρμαιο εκμετάλλευσης πολιτικών σκοπιμοτήτων από τις γνωστές πολιτικές παρατάξεις που μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα και του δήμου και της Ελλάδας.

Ο δέκατος λόγος είναι ότι η συνέπεια λόγω και έργων στην διαχρονία αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα αλλάξουμε στην διαδρομή, όπως συνήθως γίνεται, εξαργυρώνοντας τους αγώνες μας για θέσεις και αξιώματα. Εγγύηση εν κατακλείδι αποτελεί η ιστορική μας πορεία του ήθους, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς, χωρίς ανταλλάγματα. Η κρίση των δημοτών της Αθήνας, θα πρέπει να βασίζεται στην ανιδιοτέλεια των ίδιων των δημοτών και από κει και πέρα την ικανότητα για την σωστή λύση των άλυτων έως τώρα προβλημάτων του δήμου και των δήμων, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας τα υπόλοιπα οι δημότες».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice