OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δ. Παύλου Μελά: Εγκαινιάστηκε στα Μετέωρα ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη»

Μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας Δήμου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, μιας νέας δομής υγείας για ηλικιωμένους, άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά, εγκαινίασε και μια νέα προσχολική υποδομή στην περιοχή των Μετεώρων, τον 6ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη».

Το πρωί της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, και το Τμήμα Παιδικών Σταθμών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους στο νέο σταθμό πρότυπο που κατασκευάστηκε με δωρεά της Αναστασίας Λαδένη σε οικόπεδο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως με Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης.

CV3A1171

CV3A1134

CV3A1174

Με αυτό το έργο ο δήμος ανταποκρίνεται στην αυξημένη ανάγκη των δημοτών και δείχνει στην πράξη ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικούς χώρους αγωγής και φιλοξενίας παιδιών οι οποίοι θα δώσουν ανάσα και πολύτιμη βοήθεια στους γονείς. Ένα κτίριο πραγματικό στολίδι, κτισμένο με γερά θεμέλια αγάπης, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες και γέμισαν οι χώροι του με τις πρώτες παιδικές φωνούλες.

Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος με προσευχή και αγάπη παρέδωσε σε χρήση αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τις οικογένειες των Μετεώρων και αφού συνεχάρη τη Διοίκηση του Δήμου, απευθυνόμενος στην οικογένεια της κυρίας Λαδένη, τη χαρακτήρισε ευλογημένη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν ευτυχεί μόνος του και η αγάπη πρέπει να μοιράζεται.

CV3A1917

CV3A1711

Η Χαρά Αμανατίδου καλωσόρισε γονείς και παιδιά, την κυρία Λαδένη και το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον, την Αλεξάνδρα Γωγούση, τον Πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κύριο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τον Σταύρο Καλαφάτη, τη Βούλα Πατουλίδου, το Δημήτρη Χατζηβρέττα, τη Βασιλική (Βίκυ) Νάκου, Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, το Γενικό Γραμματέα Δήμου Παύλου Μελά, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, το προσωπικό του Τμήματος Παιδικών Σταθμών, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και πλήθος κόσμου κυρίως από τις γειτονιές των Μετεώρων και της Πολίχνης.

Έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό και το μεγαλείο αυτής της δωρεάς και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στους προγραμματισμένους χρόνους και να παραδοθεί στην κοινωνία των Μετεώρων ένας παιδικός σταθμός πλήρως εξοπλισμένος, που συνδυάζει το ευχάριστο παιδαγωγικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική αισθητική, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.

CV3A1613

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανέφερε χαρακτηριστικά

«Μοναδικός σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας το κατάλληλο παιδαγωγικό και αναπτυξιακό περιβάλλον, ώστε να ανθίσουν ως προσωπικότητες, να αναπτύξουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα τους και με τη βοήθεια των κατάλληλων παιδαγωγών να ανακαλύψουν τα ξεχωριστά ταλέντα τους. Σε αυτό το περιβάλλον τα παιδιά μας θα φτιάξουν τα πρώτα πλαίσια ηθικής και μαζί με το παιχνίδι θα δουν την λογική τους να αναπτύσσεται. Ως διοίκηση υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης ακόμα από τις πρώτες εκπαιδευτικές μονάδες, θεωρώντας ότι από την αρχή μπαίνουν τα θεμέλια για μια σωστή εκπαίδευση. » και τόνισε για την κυρία Λαδένη

«Πίσω από αυτό σπουδαίο έργο βρίσκεται ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μια μοναδική γυναίκα, η οποία πρόσφατα μας έκανε την τιμή και αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να την ανακηρύξουμε ως επίτιμο δημότη του δήμου Παύλου Μελά, η κυρία Αναστασία Λαδένη.

Είναι ευτύχημα, κέρδος και μεγάλο πλεονέκτημα για μια πόλη να διαθέτει ανθρώπους σαν την κ. Λαδένη η οποία αναλαμβάνει σε δύσκολες εποχές και με δικές της αποκλειστικά δαπάνες και πρωτοβουλία, να δείξει τι θα πει γενναιοδωρία, ανιδιοτέλεια και προσφορά προς το συνάνθρωπο. Για να κατανοήσουμε όλοι καλύτερα το μεγαλείο αυτής της δωρεάς, θα ήθελα να σκεφτείτε λίγο την αίσθηση που αφήνει ο χρόνος στον καθένα μας. Στο παρελθόν αυτός ο χώρος ήταν απλά ένα οικόπεδο. Στο παρόν μετατράπηκε σε έναν όμορφο παιδικό σταθμό. Το μέλλον όμως κρύβει όλη τη μαγεία. Φέρτε στο μυαλό σας, μόνο τα δεκάδες παιδιά που θα βγουν σύντομα από τις πόρτες αυτού του σταθμού. Αυτά σε λίγα χρόνια θα γίνουν εκατοντάδες και αργότερα, με την πάροδο των ετών, χιλιάδες. Τι θα ενώνει όμως όλα αυτά τα παιδιά ακόμα και αν έχουν πολλά χρόνια διαφορά μεταξύ τους; Η απάντηση είναι εξαιρετικά όμορφη στην απλότητά της: το ότι, αν και θα προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες, θα έχουν πάντα ένα τρυφερό κομμάτι της καρδιάς τους για την κυρία Λαδένη. Ή αν θέλετε για την αγαπημένη τους κυρία Αναστασία, που χάρη σε αυτή ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο μαγικό κόσμο της εκπαίδευσης. »

Η δωρήτρια κυρία Αναστασία Λαδένη καταχειροκροτήθηκε όταν στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον αποθανόντα σύζυγό της Γιάννη και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου για το άριστο αποτέλεσμα της εργασίας τους καθώς και τη Διοίκηση του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία και κλείνοντας ευχήθηκε στο προσωπικό του νέου βρεφονηπιακού σταθμού καλή δύναμη.

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος πρόσφερε δώρα από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα παιδιά που παρευρέθηκαν με τους γονείς τους στην τελετή των εγκαινίων.

CV3A2040

CV3A1413

Το τελικό αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δωρήτριας, είναι απολύτως χρήσιμο για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, γιατί όπως γράφει μια πινακίδα στην είσοδο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη»

΄΄Για να είμαστε στις αναμνήσεις των παιδιών μας αύριο… πρέπει να είμαστε στη ζωή τους σήμερα!΄΄

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice