Απόλυτο φαβορί ο Φωστηρόπουλος στο Παλαιό Φαλήρο- Δημοσκόπηση «κλειδώνει» την πρωτιά

Σαφέστατο προβάδισμα καταγράφει η δημοσκόπηση  που διενεργήθηκε από την εταιρεία Innovation Metrisis poll  και δημοσιεύετηκε στα Παραπολιτικά. Πρώτος με διαφορά ο Γιάννης Φωστηρόπουλος που λίγες μέρες μετά την επίσημη αναγγελία της καθόδου του ως υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου δείχνει να είναι το ακλόνητο φαβορί στην κούρσα της διεκδίκησης της δημαρχίας.

Η δημοσκόπηση καταγράφει καταρχήν συντριπτική αποδοχή στο έργο του σημερινού δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη με ποσσοστό 73,2% και οι αρνητικές γνώμες περιορίζονται στο 23,4%. Ο Διονύσης Χατζηδάκης ως γνωστόν δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο, ανοίγοντας τον δρόμο σε νέα άτομα. Επανερχόμενοι στα στοιχεία της δημοσκόπησης βλέπουμε τον Γιάννη Φωστηρόπουλο να αποσπά για την ώρα το 31,7% των δημοτών ,ποσοστό  ιδιαίτερα υψηλό, με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του να περιορίζονται σε μονοψήφια ποσοστά, χωρίς για την ώρα να ξεχωρίζει αυτός που θα καταφέρει να περάσει στην δεύτερη θέση.

Ενδιαφέρον έχουν και τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης όπου ο Γιάννης Φωστηρόπουλος  παρουσιάζει μια συνολική θετική εικόνα την οποία καταγράφουν οι δημότες. Το 50,2% τον θεωρεί φιλικό και οικείο με τους πολίτες, το 47,5% γνώστη των προβλημάτων της πόλης και το 37,8% τον άνθρωπο που λόγω εμπειρίας, δυναμικής και γνώσης μπορεί να δώσει λύσεις. Αν και νωρίς τα ευρήματα είναι τέτοια που δίνουν ισχυρό προβάδισμα και τον καθιστούν αδιαμφισβήτητο φαβορί, ακόμη και να διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Το otavoice επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε ένα σχόλιο για την δημοσκόπηση. Έχοντας μια μεγάλη εμπειρία από εκλογικές διαδικασίες έδειξε να είναι ευχαριστημένος από την εικόνα αποδοχής του, την οποία συναντά και μέσα στην κοινωνία του Παλαιού Φαλήρου ,αλλά ξέρει όπως μας είπε ότι οι εκλογές δεν τελειώνουν σε μια δημοσκόπηση, αλλά απαιτείτε συνεχής εγρήγορηση και σοβαρή δουλειά. Τόνισε επίσης ότι έχει μεγάλη σημασία να μπορέσει να αποσπάσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό που θα του επιτρέψει να έχει την επιθυμητή πλειοψηφά στο νέο  Δημοτικό Συμβούλιο, αν και πιστεύει ότι θα μπορέσει την επόμενη μέρα να συνθέσει τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης για το καλό των δημοτών.
Σχολιάστε