OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα στον Δήμο Λέσβου-Δημοπράτηση έργου ανάπλασης περιφερειακής οδού Κάστρου Μυτιλήνης

Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό έργο του Δήμου Λέσβου.

Πρόκειται για την ανάπλαση της περιφερειακής πρόσβασης Κάστρου, τη δημιουργία οδού ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξη της, που δημοπρατείται στις 25 Φεβρουαρίου 2019.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.042.171,63 Ευρώ (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

Το έργο αφορά την ανάπλαση της περιφερειακής οδού του Κάστρου Μυτιλήνης, από το Άγαλμα της Ελευθερίας έως την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Κατά μήκος του σημερινού άξονα κίνησης θα δημιουργηθεί δρόμος διπλής κατευθύνσεως ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων με αναστροφή μέσω κυκλικού κόμβου στο σημείο του πλατώματος στον Φάρο, ποδηλατόδρομου που θα συνεχίζει μέχρι την οδό Ναυμαχίας Έλλης και μια περιπατητική διαδρομή μέσω πεζόδρομου για να απολαμβάνουν την βόλτα τους οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες.

Επίσης, θα αναπλασθεί ο χώρος δίπλα στον βράχο στην «Φυκιότρυπα», με τη δημιουργία μιας μεγάλης πλατείας και χώρου στάσης για τους διερχόμενους. Ο πεζόδρομος και ο  ποδηλατόδρομος ξεκινούν από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τερματίζουν στην έξοδο του Κάτω Κάστρου, στην Επάνω Σκάλα, όπου υπάρχουν στάσεις ποδηλάτων που ο κάθε πολίτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί.

Ακόμη στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου θα γίνουν αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, δενδροφυτεύσεις με σκοπό την αύξηση του πρασίνου, καθώς και δημιουργία νέων πεζοδρομίων. Τέλος, θα γίνουν πλακοστρώσεις και υποδομές ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων με καλαίσθητα φωτιστικά που απουσίαζε όλα τα χρόνια, με σκοπό την ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας, αλλά και την αξιοποίηση και ανάδειξη της μιας περιοχής, με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.  

Τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, σε σχετική δήλωσή τους επισημαίνουν τα εξής: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο έργο του Δήμου Λέσβου, ένα όνειρο πολλών χρόνων που μπαίνει στη φάση της υλοποίησης από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Η υπέροχη περιοχή του Κάστρου, από το Άγαλμα της Ελευθερίας μέχρι την οδό Ναυμαχίας Έλλης, που αποτελεί την «βιτρίνα» της πόλης και γενικότερα του νησιού μας, αλλάζει όψη. Γίνεται πόλος έλξης, μια αξιόλογη περιοχή αναψυχής με ήπια κυκλοφορία δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες να αναπτύξουν ποικίλες δραστηριότητες όπως περιπάτου, ποδηλάτου και ξεκούρασης σε ένα ασφαλές και αναβαθμισμένο περιβάλλον».

Σχετικά Άρθρα

Νέες παιδικές χαρές σε Ντερέ, Μάλεμε, Παλαιά Ρούματα, Πλατανιά, του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Φροντίδα για τους πελαργούς που βρέθηκαν στον Δήμο Φολεγάνδρου

otavoice

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου «ξηλώνει» ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσιο εξοπλισμό

otavoice

Δήμος Καλαμάτας: Υπεγράφη η σύμβαση για κτηνιατρικές υπηρεσίες στα αδέσποτα

otavoice

Δήμος Λαμίας: «Μωσαϊκό» γεύσεων από όλο τον κόσμο στο 4ο Street Food Festival στην Παύλιανη

otavoice

Δήμος Αρταίων: Διανομή τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

otavoice