OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Ενημερωτικό έντυπο με χρήσιμες οδηγίες για θέματα προστασίας από τεχνολογικά ατυχήματα

Ατύχημα: Χαρακτηρίζεται κάθε βίαιο συμβάν το οποίο προκαλεί σωματική ή διανοητική βλάβη καθώς και οποιαδήποτε βλαπτική επίδραση προκληθεί από εξωγενείς παράγοντες κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ): Θεωρούνται τα ατυχήματα, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον έξω από τα όρια μίας βιομηχανικής εγκατάστασης.

Τεχνολογικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης (ΤΑΜΕ): Είναι ένα συμβάν όπως πυρκαγιά, έκρηξη ή διαρροή που προκύπτει από ανεξέλεγκτες εξελίξεις κατά τη λειτουργία μιας εγκατάστασης ή κατά τη διαδικασία διακίνησης, στην οποία υπάρχουν μία ή περισσότερες επικίνδυνες ουσίες και προκαλεί μεγάλους κινδύνους, άμεσους ή απώτερους στον άνθρωπο (εντός ή εκτός της εγκατάστασης) ή/και στο περιβάλλον.

Γίνεται κατανοητό ότι η κύρια αιτία όλων αυτών είναι η «λάθος κίνηση» στην παραγωγή, διακίνηση, αποθήκευση επικίνδυνων υλικών. Επικίνδυνα υλικά είναι χημικές ουσίες και παρασκευάσματα που λόγω των ιδιοτήτων τους ή της κατάστασης τους μπορεί να προκαλέσουν δυσμενείς επιδράσεις στη ζωή και στην υγεία των ανθρώπων, στο περιβάλλον και σε υλικά αγαθά.

Η γνώση οδηγιών προστασίας σε σχέση με την αυτοπροστασία μας από τεχνολογικά ατυχήματα δύναται να βοηθήσει στην αντιιμετώπιση των κινδύνων που ενδέχεται να εκδηλωθούν σε περίπτωση ενός συμβάντος

Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό έντυπo με χρήσιμες οδηγίες προστασίας για τους πολίτες για θέματα προστασίας από από σεισμούς συνέταξε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε.

Περισσότερα στο https://bit.ly/2SD0gVu

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice