Πατούλης: «Ο πληθυσμός χρειάζεται εμβολιασμό! Ενημερώστε τον κόσμο, σώστε ζωές!»

Παρέμβαση του Γιώργου Πατούλη για την αλματώδη αύξηση των θυμάτων της γρίπης στη χώρα μας.

Για απαράδεκτη ολιγωρία να θωρακίσει υγειονομικά τη χώρα μας από τη γρίπη αλλά και ελλειπή ενημέρωση, κατηγόρησε το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Αρχές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με παρέμβαση του σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

«Είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους θανάτους και νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την γρίπη H1N1!  Στην Ελλάδα, το Κράτος ΔΕΝ ασχολείται με την πρόληψη. Αυτή είναι η κυριότερη αιτία. Χρειάζεται άμεσα καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου για την πρόληψη! Ο πληθυσμός χρειάζεται εμβολιασμό! Επιτέλους ενημερώστε τον κόσμο! Σώστε ζωές!» ανέφερε σε μήνυμα του ο Γιώργος Πατούλης στην ανάρτηση που έκανε και την οποία συνόδευε με το βίντεο από την παρέμβαση του.

Την ίδια ώρα ο ΙΣΑ έκανε λόγο για χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων και του υγειονομικού προσωπικού. Γεγονός που αποδεικνύει ένα σημαντικό έλλειμμα, στην ενημέρωση, όπως εκτιμά. Με δεδομένο, ότι πρόσφατη έρευνα, κατέγραψε ότι μόνο 1 στους 4 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία είχε κάνει πέρυσι το αντιγριπικό εμβόλιο, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του, σε περίπτωση που το έχουν αμελήσει, να εμβολιαστούν άμεσα καθώς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου, τόσο για να νοσήσουν όσο και για να διασπείρουν τον ιό.

Είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους θανάτους και νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την γρίπη H1N1! Στην Ελλάδα, το Κράτος ΔΕΝ ασχολείται με την πρόληψη! Αυτή είναι η κυριότερη αιτία! Χρειάζεται άμεσα καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου για την πρόληψη! Ο πληθυσμός χρειάζεται εμβολιασμό! Επιτέλους ενημερώστε τον κόσμο! Σώστε ζωές!

Gepostet von Giorgos Patoulis am Freitag, 8. Februar 2019
Σχολιάστε