Ο Χρήστος Αναστασίου από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στη μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον Π. Ψωμιάδη

Ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, στον κεντρικό πυρήνα των διοργανωτών.

Αφιέρωσε αμέτρητες ώρες και με βασικό εργαλείο το διαδίκτυο συνέβαλε καταλυτικά στο μεγαλειώδες αποτέλεσμα των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη, Πισοδέρι και Αθήνα. Βρέθηκε στο κέντρο του αγώνα και υπέστη μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες τα αποτελέσματα από την κρατική βία με χημικά και συλλήψεις. Συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου και οδηγήθηκε στην ασφάλεια αναίτια κατά την προσπάθεια να εισέλθει στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) κ. Γεώργιο Τάτσιο και δεκάδες πατριώτες.

Όπως και ο ίδιος αναφέρει η συστράτευση του με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την επιδίωξη να περάσει η δημοτικά αρχή Θεσσαλονίκης σε καθαρά πατριωτικά χέρια και να σταματήσουν οι παλινωδίες κατά της Μακεδονίας που η θητεία Μπουτάρη στήριξε.

Σε ανακοίνωση του με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΔΑ.»

«Θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά διότι αγαπώ τον τόπο και τους ανθρώπους του. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και το έχω αποδείξει με την εθελοντική μου ενασχόληση με αυτά, τα τελευταία 40 χρόνια ως ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Θα ήθελα πολύ να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω για αυτά.

Όλοι έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε καθημερινά για το σήμερα και το αύριο ,τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Με το να «κρίνουμε», μόνο, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτε.

Όλοι μπορούμε να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε αυτά που πολλοί θεωρούν δεδομένα. Ας αναλογιστούμε ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την παρούσα κατάσταση, την οποία βιώνουμε, επειδή, μόνο, «κρίνουμε», απαθείς.

Σαν νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να προσπαθήσουμε, τουλάχιστον, να βελτιώσουμε αυτά, που θεωρούμε «κακώς κείμενα», μέσα από τη συμμετοχή μας στα κοινά και ας μην μένουμε πια θεατές σε ένα έργο με πρωταγωνιστές «ΕΜΑΣ».

Εμείς μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε «ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

«Η αγάπη μου για την Θεσσαλονίκη, δεν μου επέτρεψε ποτέ να την αποχωριστώ.

Είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πολλές προοπτικές, που πρέπει να αξιοποιηθούν. Να γίνει ένας τόπος ισάξιος με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις. ένας τόπος με ανθρώπους με λιγότερα προβλήματα και χαμογελαστά πρόσωπα. Με χαρούμενες παιδικές φατσούλες, που θα μας δίνουν δύναμη για το επόμενο βήμα…».

ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ « ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»:

«Διότι απαρτίζεται από ικανά στελέχη και νέους ανθρώπους, άφθαρτους στην πολιτική. Ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, ενθουσιασμό, και αγάπη για τον τόπο και τα παιδιά μας. Μια δυναμική, ισχυρή ομάδα με σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των συμπολιτών μας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υποψήφιος  δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για την συμφωνία με τον Χρήστο Αναστασίου με την οποία αναφέρει: «Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καλωσορίζει στο συνδυασμό του «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» τον αγωνιστή Χρήστο Αναστασίου, από τους πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων για τη μη παράδοση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους γείτονές μας.

Ο Χρήστος Αναστασίου δήλωσε πως θα αγωνιστή δίπλα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί έχει διαχρονική ξεκάθαρη θέση κατά της σύνθετης ονομασίας και καλεί όλους τους αγνούς πατριώτες πέρα από κόμματα να κάνουν πρωταγωνιστική δύναμη τον συνδυασμό του και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αυριανό Δήμαρχο Θεσσαλονίκης».

Ο Χρήστος Αναστασίου βρέθηκε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος μαζί με τον Διευθυντή του OTAVOICE Αθανάσιο Μπέλτσο και επισκέφτηκε τα γραφεία της ιστοσελίδας.

 

Η παρουσία του Χρήστου Αναστασίου δίνει στον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Παναγιώτη Ψωμιάδη μια σημαντική δυναμική μιας και είναι ένα αγαπητό στέλεχος στον πατριωτικό χώρο της Θεσσαλονίκης, με σημαντικές επαφές και εκτος Δήμου , ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα από εκλογικές διαδικασίες.Θεωρείτε ότι μπορεί να φέρει σημαντικές δυνάμεις στο πλευρό του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης και να μπορέσει να βρεθεί ο συνδυασμός στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Χρήστος Αναστασίου εξάλλου υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη , με μεγάλη επιρροή και εκλεγμένος στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και ως γνωστό διεγράφη για τις εθνικές θέσεις που πήρε στο θέμα της Μακεδονίας μιας και ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία».
Σχολιάστε