OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με «Ομοφωνία» και ενωτική φιλοσοφία ο Στέλιος Βαλιάνος για τον Δήμο Αριστοτέλη

Το όνομα και τη φιλοσοφία του Συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, παρουσία πλήθους κόσμου, εξήγησε τα τρία βασικά στοιχεία που συνθέτουν το όνομα, το λογότυπο και τη φιλοσοφία του συνδυασμού «Ομοφωνία».

Τα στοιχεία αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος είναι:

«Το γεγονός ότι η κοινή λογική είναι αρκετή για να συμφωνούμε στα περισσότερα θέματα, για καλύτερους δρόμους, καλύτερα σχολεία, επάρκεια νερού για τα σπίτια και τις καλλιέργειες, τουριστική ανάπτυξη, αξιοποίηση του πλούτου μας χωρίς δυσβάσταχτο τίμημα για το μέλλον των παιδιών μας και ακόμα, για μια δημοτική αρχή με ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία, για δημιουργία των νέων στον τόπο μας, για καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και ευκαιριών, αξιοποίηση τεχνογνωσίας θεσμικών φορέων, ένταξη νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα της εξυπηρέτησης των πολιτών, κ.α. Τον ενιαίο χαρακτήρα του Δήμου μας, από τις βουνοπλαγιές του, ως τις ακροθαλασσιές του, που εκφράζεται στο σχεδιασμό του λογότυπου. Και πάνω απ` όλα, την ομοψυχία και τη συνεργασία που θέλουμε να προάγουμε, γιατί τελικά ο ίδιος ο τόπος μας ενώνει!».

Ανάμεσα στα θέματα που ενώνουν όλους τους Δημότες του Αριστοτέλη, ο Στέλιος Βαλιάνος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του οικουμενικού ονόματος του Σταγειρίτη Φιλόσοφου -«πρεσβευτή της Μακεδονίας μας και του Δήμου μας», όπως είπε- για την ανάδειξη του Δήμου σε οικουμενικό προορισμό, ενώ για το θέμα των μεγάλων επενδύσεων και φυσικά των Μεταλλείων, έκανε λόγο για μια πολιτική «χωρίς προκαταλήψεις, αλλά και χωρίς εκπτώσεις».

Καταχειροκροτήθηκε μάλιστα, όταν δεσμεύτηκε, πως μια από τις πρώτες κινήσεις του ως δήμαρχος, θα είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής:

1ον) Υποστήριξη για κατάλληλη χωροθέτηση και σχεδιασμό ενός συνεδριακού κέντρου και γραφειακών χώρων του «Αριστοτέλειου Ινστιτούτου Επιστημών και Επιχειρηματικότητας».

2ον) Πραγματογνωμοσύνη –για την οποία θα ζητηθεί η σχετική πρόσβαση από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός- ώστε να διαπιστωθεί αν κατά την κατασκευή των εγκαταστάσεων στην τοποθεσία Κοκκινόλακας, εφαρμόστηκαν προδιαγραφές που υπάρχουν και προβλέπονται για την ασφάλεια τεχνικών έργων που κατασκευάζονται επάνω σε ρήγματα, ώστε να πάψει να ανακυκλώνεται μια ανησυχία χωρίς ουσιαστική διερεύνηση.

3ον) Πραγματογνωμοσύνη για την αποτίμηση της κατάστασης των ακινήτων στο δημοτικό διαμέρισμα Στρατονίκης και την υποβολή προτάσεων για τα τεχνικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Τέλος, παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης, στην οποία οδηγούνται οι χρήστες, είτε πληκτρολογώντας www.omofonia.gr, είτε www.ομοφωνία.ελ, καθώς η «Ομοφωνία» είναι μια από τις πρώτες δημοτικές παρατάξεις στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί και τις νεοεισαχθείσες ελληνικές καταλήξεις του ίντερνετ. Τα social media του συνδυασμού στο facebook (https://facebook.com/omofonia.gr) και στο twitter (https://twitter.com/OmofoniaGR).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΜΟΦΩΝΙΑ»:

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice