Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ερυθρών- Δήμαρχος Μάνδρας: «Παλεύουμε 4 χρόνια με τη γραφειοκρατία του κράτους»

Υπό κατάληψη βρίσκεται εδώ και δυο εβδομάδες το Γυμνάσιο Ερυθρών, όπου από το 2014 συστεγάζεται στο Λύκειο, λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται ότι έπειτα από τόσα χρόνια δεν μπορούν να κάνουν το μάθημα όπως απαιτείται. Τα παιδιά αγανάκτησαν και βρίσκονται σε κατάληψη εδώ και δέκα ημέρες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άγγελος Κυριαζής με παρέμβαση του στην ΕΡΤ τόνισε ότι εδώ και 50 μήνες που κρίθηκε ακατάλληλο το κτιρίου του Γυμνασίου Ερυθρών φιλοξενούνται στο κτίριο του Λυκείου με αποτέλεσμα τα παιδιά να ταλαιπωρούνται καθώς είναι πάρα πολλά και παρατηρείται έλλειψη χώρων διδασκαλίας και πληροφορικής, γίνονται μαθήματα σε αποθηκευτικούς χώρους.

«Οι τάξεις δεν φτάνουν, η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι όταν έγινε το 2014 η αυτοψία που έκρινε ακατάλληλο τον χώρο του Γυμνασίου και του γυμναστηρίου, χρειάστηκαν εργασίες μικρής κλίμακας στο γυμναστήριο το οποίο φτιάχτηκε με έξοδα του δήμου και παραδόθηκε το 2016-17 ώστε να χρησιμοποιηθεί και από τους μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου αλλά και από τους δημότες.

Πρόσφατα η υπηρεσία δόμησης το έθεσε σε αναγκαστική εκκένωση και αχρησία και να μην μπορεί να μας εξυπηρετήσει .Σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι εδώ και 50 μήνες δεν έχει αποκατασταθεί η επικινδυνότητα στο Γυμνάσιο. Στο θέμα εμπλέκονται ο δήμος Μάνδρας ως ιδιοκτήτης και οι Κτιριακές Υποδομές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριαζής.

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μίλησαν και η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη αλλά και ο Ιωάννης Κριεκούκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Όπως είπε η κυρία Κριεκούκη, «Έχουν δίκιο οι γονείς αλλά ο δήμος παλεύει 4 χρόνια με τη γραφειοκρατία του κράτους και των κτιριακών υποδομών», ενώ ο κ. Χαρωνίτης, ανέφερε ότι «ο μόνος αρμόδιος για τα σχολεία είναι ο δήμος ακόμη και για την κατασκευή των σχολείων» και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αμέσως μόλις ο δήμος τακτοποιήσει τις σχετικές άδειες, δημοπρατούμε τη στατική μελέτη».

Δείτε το βίντεο:
Σχολιάστε