OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γ. Πισιμίσης: «Προτεραιότητα μας η οδική ασφάλεια στα Βριλήσσια»

Τις θέσεις του συνδυασμού «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» ανέπτυξε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης εστιάζοντας σε ένα θέμα που αποτελεί για την πόλη δυσάρεστη καθημερινότητα μιας και τα ατυχήματα είναι συχνά και πυκνά λόγω της έλλειψης σχεδιασμού.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο παράλογο από τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα” έγραφε ο γάλλος φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ και στην Ελλάδα που το παράλογο τείνει να γίνει ο κανόνας δεν θα μπορούσε να μην επιβεβαιώνεται η παραπάνω ρήση.

Πράγματι, ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι από τους υψηλότερους στην Ε.Ε.: 74 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 52 που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Οι θάνατοι λόγω τροχαίου ατυχήματος σε ετήσια βάση φθάνουν τους 2.500, ενώ οι σοβαρά και ελαφρά τραυματίες αγγίζουν τους 30.000.

Και στην πόλη μας τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν, δυστυχώς, συχνότατο φαινόμενο, το βιώνουμε όλοι σχεδόν καθημερινά ενώ μια απλή έκθεση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας μπορεί να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Και, προφανώς, κοινή ανησυχία όλων μας είναι μην συμβεί κάποια στιγμή κάτι τραγικό.

Γι΄αυτό, και πριν είναι πολύ αργά, απαιτείται δράση.

Εμείς, ο συνδυασμός” Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια”, εντάσσουμε ως βασικό στοιχείο του προγράμματός μας ένα ολοκληρωμένο σχεδίου δράσης για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη. Ένα σχέδιο που εστιάζει:

– στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής των πολιτών μέσω συστηματικής εκστρατείας οδικής ασφάλειας και αφύπνισης των οδηγών.

– την συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής όπως σε αυτό που βρίσκεται πολύ κοντά σε μας στο Πάτημα Χαλανδρίου

– την οργάνωση ημερίδων με προσκεκλημένους ειδικούς στα θέματα της οδικής ασφάλειας

– την οργάνωση τοπικών εκστρατειών σε προβληματικά σημεία της πόλης και αφύπνισης των οδηγών από μια Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ).

– την άμεση επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας που παντελώς λανθασμένα και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον κατάργησε η Δημοτική Αρχή

-την βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της πόλης μας με την βελτίωση της ορατότητας στα προβληματικά σημεία που όλοι γνωρίζουμε και την εξάλειψη των «τυφλών σημείων» την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Στο υλοποίηση ενός τέτοιου ολοκληρωμένου σχεδίου θα προχωρήσουμε άμεσα με ενεργητική πολιτική βούληση και ανθρώπους απόλυτα καταρτισμένους που στελεχώνουν τον συνδυασμό μας όπως ο Άρης Μαρκουίζος “Ιαβέρης”, εκπαιδευτής στη σχολή ασφαλούς οδήγησης «Ιαβέρης” και ο Κωσταντίνος Λύκος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α.

Μαζί μπορούμε να δράσουμε άμεσα, συλλογικά και υπεύθυνα πριν είναι αργά. Μαζί αλλάζουμε τα Βριλήσσια».

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice