Επιστημονική ημερίδα για το «παιδί, την οικογένεια και το σχολείο», στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια και το σχολείο ως γέφυρα φροντίδας για το παιδί» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»(Θηβών 243, Νίκαια), που διοργανώνει Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Γ.Ν.Π. Τζανείου.

Στην ημερίδα οι εισηγητές θα αναφερθούν σε μελέτες διάφορων επιστημονικών πεδίων όπου καταγράφονται οι παράγοντες που προκαλούν δυσχέρεια στην καθημερινότητα παιδιών κι εφήβων, και οι οποίοι έχουν συντελέσει στην μη ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

Οι επιμέρους τίτλοι που θα παρουσιαστούν στη θεματολογία της ημερίδας είναι: «Ο σχολικός εκφοβισμός», «Ο σχολικός εκφοβισμός και το σχολείο ως κοινότητα», «Παιδική βαρηκοΐα. Διάγνωση και αποκατάσταση. Συμβουλευτική γονέων και έγκαιρη παρέμβαση», «Φροντίζοντας το παιδί με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες στο σχολείο και στην οικογένεια. Δρόμοι επικοινωνίας για καλύτερη αντιμετώπιση», «Όταν η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζει τη βία», «Από τη βία στη φροντίδα… Γέφυρες και συνδέσεις στη σχολική κοινότητα», «Σχολική διαμεσολάβηση: ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης συγκρούσεων» και «Η πολυπολιτισμική διάσταση της σχολικής διαμεσολάβησης».

Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο και είναι ανοικτή για το κοινό.
Σχολιάστε