Δήμος Θερμαϊκού: Σταθερά δίπλα στους πολίτες το Αστυνομικό Τμήμα των Ν. Επιβατών

Πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας με τρόπο καθοριστικό στη διατήρηση της τάξης, το Αστυνομικό Τμήμα των Ν. Επιβατών επιδεικνύει σε συνεχή βάση ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Η δράση του για την αποτροπή των κρουσμάτων εγκληματικότητας σε μια χρονική συγκυρία βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την οικονομική δυσπραγία, καταφέρνει να εδραιώνει το κοινό αίσθημα ασφάλειας. Ένα αίσθημα απαραίτητο για την ομαλότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Το πολύτιμο και δύσκολο έργο που επιτελούν οι υπάλληλοι, αψηφώντας τους κινδύνους, το οποίο δυσχεράνθηκε ακόμα περισσότερο μετά τη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου σε ένα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνωρίζεται τόσο από τη Διοίκηση Θερμαϊκού, όσο και από τους πολίτες. Πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, επανειλημμένα έχουν σπεύσει να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες, με πιο πρόσφατη την περίπτωση ιδιοκτήτη καταστήματος στη Ν. Μηχανιώνα.

Μετά από κλοπή που σημειώθηκε στο κατάστημα το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου, οι άμεσες ενέργειες των εργαζομένων του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Επιβατών οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών και στην επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των κλοπιμαίων.

Με αφορμή το περιστατικό ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε: «Η προσπάθεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος είναι συνυφασμένη με το μόχθο και το βαθύ αίσθημα ευθύνης και καθιστά αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που πολλές φορές υπερβαίνει τα αυστηρά όρια του υπηρεσιακού καθήκοντος. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκησή μας προσπαθεί πάντα να διευκολύνει το έργο του. Και σε αυτή την κατεύθυνση προχώρησε στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στέγασής του, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίες. Μια πρόταση, προϋπολογισμού 310.000,00 ευρώ, η οποία έχει εγκριθεί».
Σχολιάστε