OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ήλιδας: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1.060.200€ σε δεκάδες σημεία που παρουσιάστηκαν ζημιές

Ένα ακόμα μεγάλο έργο ξεκινάει στον Δήμο Ήλιδας, αφού υπεγράφη στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Δ.Ε. Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας», προϋπολογισμού 1.060.200€.

Μέσω του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε υποδομές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα) που έπληξαν την περιοχή μας και για τις οποίες είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος των εργασιών είναι η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και η άρση των αρνητικών επιπτώσεων στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και στην οικονομία, των περιοχών αυτών ( όπως, αδυναμία προσπέλασης σε κατοικίες και ιδιοκτησίες για άσκηση των επαγγελματικών τους, κυρίως αγροκτηνοτροφικών, δραστηριοτήτων, εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και επικοινωνία με τους οικισμούς).  

Με το έργο –επίσης– θα αποκατασταθούν και μεγάλης έκτασης ζημιές, όπως π.χ. η κατακρήμνιση οδού παράλληλα στο ρέμα Γκουρλέσσα. Για την άρτια και λειτουργική αποκατάστασή τους απαιτούνται νέα έργα υποδομών και δεν επαρκεί η επαναφορά της κατεστραμμένης υποδομής στην πρότερη κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν:

  • Στην οδό Τσιμισκή όπου διαπιστώθηκε ευρεία καθίζηση του οδοστρώματος  πάνω από διερχόμενο τεχνικό απορροής ομβρίων.
  • Στην θέση «Μπουμπούνα» Κρυονερίου, όπου διέρχεται ο χείμαρρος Γκουρλέσα και παρουσιάστηκε μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος θα γίνει κατασκευή  συρματοκιβωτίων.
  • Στην θέση «Συντικέϊκα» στο σημείο που διέρχεται το ρέμα Λατίφι και έχει καταστραφεί γεφύρι που αποτελείται από δίδυμες  τσιμεντοσωλήνες.
  • Στην θέση «Κουρτίκι» Καρδαμά όπου –επίσης– διέρχεται το ρέμα Λατίφι, όπου λόγω πλημμυρών παρουσιάστηκαν σημαντικές ζημιές.
  • Στην θέση «Πετρούλες» Καρδαμά όπου διέρχεται το ρέμα Λατίφι και υπάρχει πλακοσκεπές γεφύρι από το οποίο διέρχεται βαριά κυκλοφορία. Εκεί αποκαλύφθηκε η θεμελίωση και παρασύρθηκαν οι αναβαθμοί.
  • Στην Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου στην θέση που διέρχεται το ρέμα  Δαφνιωτισσώτικος, όπου έχει καταστραφεί τμήμα από δίδυμες τσιμεντοσωλήνες και η υπάρχουσα τσιμεντόστρωση.

Εκτός από τις βασικές αυτές παρεμβάσεις, καθαρισμός και αποκατάσταση θα γίνει σε δεκάδες ακόμα ρέματα που διασχίζουν την Αμαλιάδα και παρατηρήθηκαν στις κακοκαιρίες φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τη παρεμπόδιση της ομαλής ροής των ομβρίων υδάτων και την πρόκληση ζημιών στην παρακείμενη οδοποιία και σε όμορες ιδιοκτησίες.

Επίσης, εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν σε μεγάλο εύρος της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου όπου έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις από τη ροή των υδάτων, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τη κακή βατότητα ή ακόμα και την διακοπή της κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice