OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Άντα Μπούσουλα: «Αντιδήμαρχος των έργων ή Αντιδήμαρχος εισπράκτορας;»

Η Άντα Μπούσουλα – Χάνου απάντησε σε δημόσια παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πεντέλης, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου σχετικά με το δάνειο που θα πάρει ο Δήμος για την μεταφορά των πυλώνων.

Άμεση η παρέμβαση από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο και υποψήφια στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό «Πεντέλη 2020» του υποψήφιου Δημάρχου Άγγελου Παλαιοδήμου, Άντας Μπούσουλα – Χάνου στην παρέμβαση του Αντιδημάρχου Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου σε κείμενο που υπέγραφε η ίδια και ο υποψήφιος Δήμαρχος, σχετικά με το πρόσφατο δάνειο που θα πάρει ο δήμος για την μεταφορά των πυλώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

“Ως αντιδήμαρχος οικονομικών – τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών της διοίκησης του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ, στη μόλις δεκαοκτώ μηνών θητεία μου, από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014, (την περίοδο που ο λαλίστατος κ. Παπακωνσταντίνου έδινε μάχες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατά της διοίκησης) στόχος μας ήταν να σταθεί οικονομικά όρθιος ο δήμος και να δουλέψουμε αποτελεσματικά με έργα για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική εξέλιξη των πόλεών μας. Με ομαδική δουλειά αντιμετωπίσαμε την οικονομικά δυσχερή κατάσταση του δήμου και παρέδωσα στους συμπολίτες μας το παρακάτω ζηλευτό ταμείο σε έργα. Πιο συγκεκριμένα:

  • ΑΓΟΡΑ του οικοπέδου, απέναντι από το Κολυμβητήριο Μελισσίων έκτασης 1700 τ.μ περίπου και αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ,  με αξιοποίηση για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ του  τέλους 0,50 που πληρώνουν οι κάτοικοι των Μελισσίων για την αγορά ελεύθερων χώρων σύμφωνα με την 308/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων (πέντε χρόνια μετά τη θέσπιση του)
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του 3ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ στα Μελίσσια
  • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  των οδών Ν.Ροδώνης & Πίνδου σε Ήπιας Κυκλοφορίας
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων και στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων.
  • ΦΥΤΕΥΣΗ του δώματος και σύνδεση με φυσικό αέριο στον  Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Μελισσίων.
  • ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ στα Μελίσσια , στη Ν. Πεντέλη και στην Πεντέλη.
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στο 1ο Δηµοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης
  • ΕΓΓΡΑΦΗ 510.000 €, στο σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού έτους 2013 για την αγορά ελεύθερου χώρου δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων.

Και όλα τα παραπάνω έγιναν με συλλογική δουλειά και αποτελεσματικότητα ενώ ο δήμος είχε υστέρηση εσόδων 602.541,91 € για την αποπληρωμή οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία  των κοινωφελών επιχειρήσεων του πρώην δήμου Μελισσίων. (01/2013 έως 08/2014 ΦΕΚ 1813/Β/25-7-2013)

Με τη σειρά μου λοιπόν κύριε μόνιμε θεματικέ αντιδήμαρχε Δ. Παπακωνσταντίνου, σας θέτω τα παρακάτω ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο. Πόσα χρήματα εισπράξατε από την επιβολή του τέλους 0,50 (το οποίο είχατε ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ !!!! ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης το 2007– βλέπε απόφαση 308/2007 Δήμου Μελισσίων) κατά τη διάρκεια της τετραετούς και πλέον θητείας σας (09/2014 μέχρι 02/2019);

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο. Πόσα τ.μ. ελεύθερων χώρων αγοράστηκαν στα Μελίσσια από το Δήμο Πεντέλης κατά τη διάρκεια της θητείας σας;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο. Γιατί ενώ ο δήμος βρίσκεται σε μία, κατά την άποψή σας , «ζηλευτή οικονομική κατάσταση», με 5,3 εκ ευρώ στο ταμείο , λαμβάνετε δάνειο 806.400 ευρώ και επιβαρύνετε τους δημότες με τόκους 245.390,60 € σε βάθος δεκαετίας ενώ με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να κατασκευαστούν δέκα (10)  παιδικές χαρές για τα παιδιά μας;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο. Επειδή τελευταία έχετε αναλάβει και καθήκοντα απουσιολόγου του Δημοτικού Συμβουλίου σας επισημαίνω ότι την 29/11/2018 ήμουν παρούσα στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχω ψηφίσει την προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά των πυλώνων της ΔΕΗ στην περιοχή της Νέας Πεντέλης (ΑΔΑ 783ΚΩΞ3-ΓΜΓ). Θέλετε να μας ενημερώσετε πόσες απουσίες έχετε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην θητεία σας ως αντιδήμαρχος και πόσες από το γραφείο σας στο Δημαρχείο Πεντέλης δυσχεραίνοντας το έργο των υπηρεσιών του Δήμου;

Κύριε αντιδήμαρχε των οικονομικών σας ευχαριστώ για την ευκαιρία-πρόκληση  που μου δώσατε, με την αναφορά σας στο όνομά μου σε πρόσφατο δημοσίευμά σας, να καταγράψω συνοπτικά ένα μέρος από το έργο του χθες που αναδεικνύει  τη στασιμότητα του σήμερα, γεγονός που με οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή μου από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice