OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αναβαθμίζεται ο βιολογικός καθαρισμός στην Καρδίτσα

Ένα ακόμη σημαντικό έργο βασικής υποδομής, η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Καρδίτσας αναμένεται να δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και στον Άξονα Προτεραιότητας  «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» το έργο “ Προμήθεια- Εγκατάσταση και λειτουργική σύνδεση εξοπλισμού για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Καρδίτσας” με προϋπολογισμό 2.268.933,4 ευρώ.

Η προτεινόμενη πράξη, είναι απολύτως απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, που κατασκευάστηκε το 1988 και έχουν ήδη συμπληρώσει 30 έτη λειτουργίας. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός, απαντά με επιτυχία στις ανάγκες εκσυγχρονισμού, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους ζημιών και καταστροφών, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και παράλληλα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Στη δράση περιέχονται όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και εξαρτήματα, που με την τοποθέτησή τους θα εξασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων , με σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των λυμάτων. Για την εκτέλεση της προτεινόμενης δράσης, θα γίνει ανοικτός διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός προμήθειας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4412/2016 και ο  χρόνος υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 15 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “Φιλοδημος Ι”. : “Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καρδίτσας κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια και η αναβάθμισή του κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί με αποτελεσματικό τρόπο. Με το έργο που εντάξαμε στο πρόγραμμα Φιλοδημος Ι η ΔΕΥΑΚ που έχει την ευθύνη λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει σύγχρονο εξοπλισμό  που  θα βελτιώσει δραστικά την απόδοση των εγκαταστάσεων, δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου, αποφυγής δυσλειτουργιών και ζημιών, προστασίας των εγκαταστάσεων από φυσικές καταστροφές ή ατυχήματα, αλλά και μείωσης του λειτουργικού κόστους λόγω της ενσωμάτωσης και αξιοποίησης νέας τεχνολογίας. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ένταξη του έργου και ευχαριστώ τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ που συνέβαλαν στην προετοιμασία της πρότασης”

Θανάσης Βλάχος

 

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice