OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αγοραστός: «Μετά το τέλος Ιουνίου η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης»

«Η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική μεταφορά διαθεσίμων των φορέων της Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας μετατίθεται για μετά το τέλος Ιουνίου με όρους και προϋποθέσεις που θα καθορισθούν από κοινού μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Αυτοδιοίκησης σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκης και Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κ. Σπηλιωτόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Δ. Τσάκωνας, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης και μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας μετείχαν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτος και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Μέτιος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΠΕ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου και Πελοποννήσου κ. Ν. Πατσαρίνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φ. Σπανός.

Διαθέσιμα 455 εκατομμύρια εύρω από τις Περιφέρειες στην Τράπεζα της Ελλάδας

«Ως Περιφέρειες θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα και ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπουργείων, στο τέλος του 2018 από συνολικά διαθέσιμα 1 δις 62 εκατομμυρίων ευρώ, οι Περιφέρειες είχαν τοποθετήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 455 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, οι Περιφέρειες έχουν από μόνες τους αίσθηση του καθήκοντος κι έχουν κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουν για να βοηθήσουν την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός στις δηλώσεις του.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ τόνισε ότι «η χώρα θέλει να δείξει ότι έχει ταμειακά διαθέσιμα για να βγει στις αγορές πιο δυνατή και να έχει χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Εμείς στις Περιφέρειες θέλουμε απρόσκοπτα να κάνουμε τη δουλειά μας, να εκτελούμε τον προϋπολογισμό μας, να πληρώνουμε τα έργα και όλες τις υποχρεώσεις και να είμαστε έτοιμοι σε έκτακτες καταστάσεις για να μην έχουμε προβλήματα. Και φυσικά να μην έχουμε επιτροπεία και εποπτεία στη διαχείριση των οικονομικών μας θεμάτων και του προϋπολογισμού μας. Έχουμε βρει βηματισμό συνεργασίας και πιστεύω ότι θα φθάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να μην φορτώνουμε συνεχώς βαρίδια στο σύστημα λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice