OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αγορά έξι λεωφορείων από την Περιφέρεια για τα παιδιά των κοινωνικών δομών ΑμΕΑ στην Κρήτη

Ως μια πολύ σημαντική ημέρα για την εύρυθμη λειτουργία και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών που εξυπηρετούνται σε κοινωνικές δομές ΑΜΕΑ στο νησί χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι τους την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που έγκρινε το ποσό των 640.000 περίπου ευρώ για την αγορά 6 νέων λεωφορείων-βάν με τα οποία θα μεταφέρονται περισσότερα από 250 παιδιά από και προς τις δομές όπου εξυπηρετούνται.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την απόφαση με την οποία χρηματοδοτούνται με πόρους του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020,  τέσσερα κέντρα στήριξης Ατόμων με Αναπηρία στο νησί με το ποσό των 639.220 ευρώ για την αγορά των οχημάτων που θα μεταφέρουν τα εξυπηρετούμενα άτομα των δομών στα Κέντρα στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής  καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης.

Η προμήθεια των οχημάτων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν στους παρακάτω φορείς :

  • Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων απροσαρμόστων ατόμων – Κέντρο ειδικών παιδιών Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
  • Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή
  • Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ)
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών για την άριστη συνεργασία αλλά και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης, ανέφερε, ότι, «η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί μέσα από την συνεργασία που είχαμε με τέσσερις δομές που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία κατορθώσαμε και εγκρίναμε ένα ποσόν 630.000 χιλ. ευρώ για την αγορά 6 νέων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των παιδιών.  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί μέσα από αυτή τη συνεργασία ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Κρήτη για τις μετακινήσεις των παιδιών διασφαλίσαμε αυτούς τους πόρους και εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα έχουμε τα 6 νέα λεωφορεία για να μετακινούνται τα παιδιά».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις κοινωνικές δομές μέσω του περιφερειακού της προγράμματος επισημαίνοντας ότι η οικονομική στήριξη θα ανανεωθεί για άλλα τρία χρόνια ακόμα για την λειτουργία τους.

«Με τους Ευρωπαϊκούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ και τους Εθνικούς Πόρους σύντομα θα ανακοινώσουμε την οικονομική επέκταση του προγράμματος για τρία χρόνια για όλες τις δομές ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους, τους γονείς τα διοικητικά συμβούλια, τους εργαζόμενους στις δομές αυτές γιατί προσφέρουν ένα μεγάλο κοινωνικό έργο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτή η εξαίρετη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τα αποτελέσματα της» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στη υπογραφή της απόφασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο προϊστάμενος μονάδας Α΄ ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Μπαλαντινάκης,  ο Διευθυντής του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» Χρήστος Τζαμούσης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Νίκος Τρίκκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Δικαίωμα στη Ζωή» Παύλος Σημαντηράκης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ) Δημήτρης Καρίκης και στελέχη των δομών, οι οποίοι και ευχαρίστησαν με ιδιαίτερη θερμότητα την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την σημαντική βοήθεια.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Μαλεβιζίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες της πλατείας στην Αγία Μαρίνα

otavoice

Ξεκινούν τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου (Βίντεο)

otavoice

Επίσκεψη του Δημάρχου Αιγιαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου

otavoice

Δ. Σιντικής: Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο η Αναβάθμιση – Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

otavoice

Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη & την Ειρήνη Ραφαήλ στη Νέα Ιωνία

otavoice

Π. Φάληρο: Παρουσίαση βιβλίου «Τα ελληνοτουρκικά & οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

otavoice