OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Γιάννης Σπιλάνης

Ο Γιάννης Σπιλάνης κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 διεκδικώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών».

Με κοινή ανακοίνωσή της γραμματείας υπογραμμίζεται ότι η υποψηφιότητα του καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη και το όνομα του συνδυασμού προήλθαν από δημοκρατικές διαδικασίες. «Με στόχο μια διαφορετική πορεία στο Βόρειο Αιγαίο, μακριά από τις κρατούσες αντιλήψεις όσων ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την τύχη του. Με βασική έγνοια μας τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Με σεβασμό στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και με τη δέσμευση όλων μας να την υπηρετήσουμε ενωμένοι, ξεκινάμε με τους πολίτες των νησιών μας αυτό το ταξίδι μέχρι το φθινόπωρο του 2023 και ακόμα πιο μακριά! Με ευχές σε όλους και όλες για υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για την χρονιά που ανέτειλε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν λίγο καιρό, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία μας για συγκρότηση περιφερειακής παράταξης εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην παρουσίαση αυτή προτάξαμε επίσης τις αρχές συγκρότησης και τους στόχους της παράταξης μας, θέτοντας ως βασικά και κυρίαρχα θέματα:

Τη συμμετοχική αυτοδιοίκηση για δημοκρατική διακυβέρνηση με διαφάνεια, συνέργειες, συνεργασίες, συμμετοχή των πολιτών και, κοινωνικό έλεγχο, σε αντίθεση με τις κλειστές πόρτες και την αδιαφάνεια που γεννούν τη διαπλοκή

Τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με έγνοια για το περιβάλλον και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών, σε αντίθεση με την πορεία δίχως όραμα, ιεράρχηση και προγραμματισμό, τις «απευθείας αναθέσεις», τα «κατά παραγγελία έργα», τις ανάγκες «των ημετέρων» , την αδιαφορία και την κατασπατάληση των οικονομικών, των ανθρώπινων και των φυσικών πόρων .

Την αλληλεγγύη για όλους που υφίστανται τις συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων που πέρασε και περνά η χώρα και ειδικά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς με φροντίδα στην αξιοπρέπεια των πολιτών, σε αντίθεση με την «φιλανθρωπία» των ισχυρών, και τον «φόβο του άλλου»

Καλέσαμε τους πολίτες των νησιών μας σε συστράτευση γύρω από την ήδη διαμορφωμένη συμπαράταξη διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, βασισμένη σε συγκεκριμένες αρχές. Μετά το ανοιχτό κάλεσμά μας, βρήκαμε τη θερμή ανταπόκριση και το αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας μας από άντρες και γυναίκες των νησιών μας όλων των κοινωνικών στρωμάτων ,από ενεργούς πολίτες αλλά και απ τη νεολαία που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον της.

Η δραστηριοποίηση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα, να ανταποκριθούμε σήμερα στην υπόσχεσή που δώσαμε στην παρουσίαση μας τότε, ότι σύντομα με δημοκρατικές διαδικασίες θα συναποφασίσουμε για το όνομα της παράταξης και το όνομα του ή της επικεφαλής.

Σήμερα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η συμπαράταξη πολιτών, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Σπιλάνη θα διεκδικήσει στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου για την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

 

Σχετικά Άρθρα

«Νέα Αρχή για την Αττική»: Αναβλήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας λόγω του πένθους των Ένοπλων Δυνάμεων

otavoice

Καλαμαριά: Αποκαλυπτήρια της επιγραφής του θεάτρου «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Βίντεο)

otavoice

Επικαιροποίηση της Πράξης αδελφοποίησης, Δήμου Σουφλίου και Σωζοπόλεως Βουλγαρίας

otavoice

Δήμος Κηφισιάς: Έκθεση Ζωγραφικής της Έφης Λαμπρίδου (10/2)

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση των γηπέδων, σε Άγ.Σπυρίδωνα & Δίον

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου αποκτά διαδικτυακό ραδιόφωνο

otavoice