Υποψήφιοι Δήμαρχοι θορυβημένοι απορρίπτουν το χρίσμα από την Κουμουνδούρου

Ένας-ένας οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανά την επικράτεια απορρίπτουν το χρίσμα που τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι λόγοι θα είναι πολλοί και προσωπικοί για τον καθένα, ωστόσο η κυριότερη αιτία της απόρριψης έχει να κάνει με το ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι προσπαθούν να αποφύγουν την κυβερνητική φθορά κυρίως από το θέμα με την Μακεδονία.

Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με την παροχή στήριξης σε 99 υποψηφίους Δημάρχους, ωστόσο η κίνηση αυτή του κυβερνώντος κόμματος, γύρισε μπούμερανγκ! Από τότε έρχονται στο φως επιστολές και δημόσιες τοποθετήσεις υποψηφίων Δημάρχων όπου αρνούνται τη στήριξή του και καθιστούν σαφές πως ρίχνονται στην μάχη ανεξάρτητοι γυρνώντας την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που έχουν τοποθετηθεί δημόσια αλλά και εκείνοι που επιλέγουν απλά να μην δημοσιοποιήσουν την άρνηση τους, για τους δικούς τους λόγους.

Η… ελληνική λάβα που «καίει» όμως μετά την κατάπτυση συμφωνία των Πρεσπών και η κινητοποίηση που γίνεται από Παμμακεδονικές Ενώσεις, Εκκλησία και φορείς που βγαίνουν στη «μάχη» για να φωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα όλους όσους βρέθηκαν στη λίστα των 99 του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικά μόνο αναφέρουμε μερικούς από τους υποψηφίους που έστειλαν επιστολές ή έκαναν δημόσιες δηλώσεις ως προς την ανεξαρτησία τους:

– Δήμος Αποκορώνου, Υποψήφιος Δήμαρχος κ.Στ.Σγουράκης

– Δήμος Αργιθέας, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρ.Στεργίου

– Δήμος Κατερίνης, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ.Νταντάμης

– Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Π. Νάνος

– Δήμος Μαλεβιζίου, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μ.Μποκέας

– Δήμος Μουζακίου, Υποψήφια Δήμαρχος κα Π.Ντούρβα,

– Δήμος Παλαμά, Δήμαρχος κ. Γ.Σακελλαρίου,

– Δήμος Σπάρτης, Δήμαρχος κ. Β.Βαλιώτης,

– Δήμος Φαιστού, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ.Νικολακάκης.
Σχολιάστε