Χαρίτσης: «Έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα το Μάιο με τις ταυτόχρονες εκλογές, Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης παραχώρησε συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή “ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ” το πρωί της Τετάρτης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε την «καυτή» πολιτική επικαιρότητα και τις τελευταίες εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ετοιμότητα για τις εκλογές, όχι μόνο τις αυτοδιοικητικές αλλά και τις ευρωεκλογές ενώ όπως επεσήμανε πως είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση οι ταυτόχρονες εκλογές. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε:

«Στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια του τελευταίους μήνες και πολλές φορές απορώ με κάποια δημοσιεύματα, τα οποία ουσιαστικά μας κατηγορούν γιατί προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Το Υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει ένα στελεχιακό δυναμικό πολύ έμπειρο σε τέτοιες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εμείς θα είμαστε έτοιμοι, γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει τόσο σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται με τεχνικούς όρους, αλλά με πολιτικούς. Τεχνικά το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι έτοιμο έτσι ώστε οι εκλογές όποτε αυτές διεξαχθούν, να γίνουν με άρτιο και διαφανή τρόπο. Ο στόχος ο δικός μας είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν στην ολοκλήρωση της θητείας, αλλά έτσι κι αλλιώς έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα το Μάιο με τις ταυτόχρονες εκλογές Ευρωπαϊκών και Αυτοδιοικητικών εκλογών».
Σχολιάστε