Τρία νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα παρέλαβε ο Δήμος Φυλής

Με τρία νέα υπερσύγχρονα πολυμηχανήματα ενισχύει τον στόλο των μηχανημάτων του ο Δήμος Φυλής και ενδυναμώνει τον εξοπλισμό του στους τομείς της καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας.

Τα νέα οχήματα, ένα σάρωθρο – πολυμηχάνημα και δύο ελαστικοφόροι φορτωτές πλάγιας ολίσθησης (Bobcat), παρελήφθησαν σήμερα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση του στόλου μηχανημάτων.

«Προχωράμε σταθερά. Εκσυγχρονίζουμε υποδομές και εξοπλισμό με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε έναν σύγχρονο και καθαρό Δήμο», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής επιθεωρώντας τα νέα μηχανήματα.

«Τα προηγούμενα χρόνια επιδιορθώσαμε, συντηρήσαμε και οργανώσαμε το στόλο του Δήμου και σήμερα ξεκινήσαμε την ενίσχυσή του με νέα μηχανήματα, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και βελτιώνοντας την καθημερινότητα του δημότη», υπογράμμισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, τονίζοντας: «Τα τρία μηχανήματα είναι τα πρώτα καινούργια που αγοράζει ο Δήμος επί Διοικήσεώς μας, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία, καθώς προγραμματίζουμε την αγορά κι άλλων μηχανημάτων στους τομείς της καθαριότητας, της πυρασφάλειας και της πολιτικής προστασίας».

O Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συνάδελφό του Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Σχίζα, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία της οποίας προΐσταται, συνέταξε την τεχνική μελέτη με τις προδιαγραφές και ολοκλήρωσε επιτυχώς την ένταξη της προμήθειας στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνοντας και την έγκριση της χρηματοδότησης από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενώ η Διεύθυνση Περιουσίας και Προμηθειών διεκπεραίωσε τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Ο Δήμος απέκτησε με ηλεκτρονικό ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό ένα σάρωθρο – πολυμηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί για τη σάρωση (σκούπισμα) στενών δρόμων, πλατειών και πεζοδρόμων, ενώ με την προσαρμογή εξαρτημάτων μετατρέπεται σε κλαδοκόπτης, αλατιέρα, εκχιονιστικό κ.ά. Αγοράστηκαν επίσης, δυο ελαστικοφόροι φορτωτές πλάγιας ολίσθησης με κάδο φόρτωσης (Bobcat) που ως έχουν, αλλά και με τα κατάλληλα εξαρτήματα, θα χρησιμοποιηθούν σε εργασίες φόρτωσης, στην αποκομιδή απορριμμάτων και διαφόρων υλικών, στην καθαριότητα όπως ο καθαρισμός χόρτων, στον αποχιονισμό, σε έργα πρασίνου, σε έργα συντήρησης, καθώς και σε πάσης φύσεως τεχνικά έργα, ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Κατά την παράδοση των μηχανημάτων, τεχνικοί της αντιπροσωπείας παρουσίασαν στους εργαζόμενους του Δήμου που θα τα χειριστούν, τις λειτουργίες τους και τον τρόπο χειρισμού τους.
Σχολιάστε