OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Σκουρλέτης: “Μπαίνουμε σε μια καλύτερη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση”

Για αναμέτρηση προγραμμάτων για τους Δήμους και όχι κεντρικού χαρακτήρα πολιτικές και στρατηγικές έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84.

«Μπαίνουμε σε καλύτερη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση», επεσήμανε σχετικά ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «βλέπω ήδη τα πρώτα σημάδια μιας μεγαλύτερης χειραφέτησης των αυτοδιοικητικών σχημάτων έναντι της κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτό το θεωρώ ένα στοιχείο θετικής ωρίμανσης. Αν εξαιρέσει κανείς τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου με έναν «βάναυσο» τρόπο ορίζει υποψηφίους, στους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς χώρους υπάρχουν θετικές διεργασίες όπου όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρωτίστως πρέπει να μιλάνε για τα προγράμματα που αφορούν τον δήμο τους και την περιφέρειά τους και όχι να εξυπηρετούν κάποιες κεντρικού χαρακτήρα πολιτικές και στρατηγικές».

Για το ίδιο θέμα επεσήμανε επίσης ότι «σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, αλλά και σε αρκετούς μεγάλους δήμους, πρωτεύουσες νομών, έχουν επιτευχθεί ευρύτερες συγκλίσεις και  συνεργασίες. Έχει υπάρξει μια όσμωση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που αναφέρονταν στον ΣΥΡΙΖΑ με άλλες αυτοδιοικητικές κινήσεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Κι αυτό όλο μεταφράζεται σε μία συνεκτική πρόταση για την Αυτοδιοίκηση είτε αυτή είναι περιφερειακή είτε του πρώτου βαθμού. Θεωρώ ότι τελικά θα υπάρξει και ένα καλό αποτέλεσμα  μέσα από την κάλπη γι’ αυτά τα σχήματα».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice