Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Δύσκολες καταστάσεις στην Χαλκιδική εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Για αυτό το λόγο η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κάτι που αναμένονταν άλλωστε, μετά τις απαραίτητες ενέργειες που είχε προχωρήσει από χθες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Μάλιστα ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ, Μπάμπης Στεργιάδης, είχε τονίσει πως τα νόμιμα έγγραφα που απαιτούνταν εστάλησαν στη Γ.Γ. Πολιτική Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είναι και η αρμόδια αρχή για να λάβει και τη σχετική απόφαση.

Για τρίτο εικοσιτετράωρο πάντως το σύνολο της δύναμης αποχιονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενο από 200 εργαζόμενους, 100 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, συνεχίζει να επιχειρεί στην προσπάθεια να κρατηθεί προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τώρα τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισε ότι ουδέποτε εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων, όπως εν τέλει αποφάσισε ο ΟΑΣΘ. «Η απόφαση να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κίνησης των αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού» υπογράμμισε σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

-Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατηρηθεί προσπελάσιμο στο σύνολό του. Λόγω της έντασης και της διάρκειας της χιονόπτωσης και για την ασφάλεια των μετακινουμένων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Το σύνολο της δύναμης αποχιονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενο από 200 εργαζόμενους, 100 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, συνεχίζει να επιχειρεί για τρίτο εικοσιτετράωρο, στην προσπάθεια να κρατηθεί προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τώρα τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

-Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση αντιολισθητικές αλυσίδες.

-Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων. Η απόφαση να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κίνησης των αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.

-Όλες οι προσβάσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτές, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων».
Σχολιάστε