OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα διανομής σακούλας πολλαπλής χρήσης σε τέσσερις Δήμους της Ελλάδας

Για σχέδιο που συμβάλλει στην ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της ανακύκλωσης έκαναν λόγο οι τέσσερις Δήμαρχοι των περιοχών που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα διανομής σακούλας πολλαπλών χρήσεων καθώς και τροχήλατων αμαξιδίων.

Ανακοινώθηκε η έναρξη πιλοτικού προγράμματος διανομής σακούλας  πολλαπλών χρήσεων που θα μοιραστεί σε κάθε σπίτι μέσω των Δήμων, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου. Στο εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα διανομής σακούλας θα συμμετάσχουν 4 Δήμοι: Χαλανδρίου, Ναυπακτίας, Βόλβης και Αλοννήσου οι οποίοι  επιλέχθηκαν με κριτήριο το καλό ιστορικό τους στον τομέα της ανακύκλωσης.

Στην συνέντευξη ο κ. Φάμελλος, οι τέσσερις Δήμαρχοι των περιοχών που θα  συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα διανομής σακούλας πολλαπλών χρήσεων καθώς και τροχήλατων αμαξιδίων (για τους πιο ηλικιωμένους) Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος, Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και οι εκπρόσωποι του ΕΟΑΝ υποστήριξαν πως πρόκειται για σχέδιο που συμβάλλει στην ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της ανακύκλωσης. Οι δήμαρχοι μίλησαν επίσης για τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθούν οι σακούλες πολλαπλών χρήσεων στους δήμους τους και για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα του ανταποδοτικού οφέλους προς τους πολίτες από την επιβολή του τέλους χρήσης πλαστικής σακούλας θα λειτουργήσει ως προπομπός για το μεγάλο διαγωνισμό, ύψους 13.000.000 ευρώ που προωθεί ο ΕΟΑΝ για την προμήθεια περίπου 10.800.000 τσάντες πολλαπλής χρήσης (πλαστικές και υφασμάτινες) που θα μοιραστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω των Δήμων.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice