Με πειθαρχικά μέτρα προσπαθούν να στηρίξουν Νίκα στη Νέα Δημοκρατία-Σύγκρουση με Τατούλη

Σε απολογία κάλεσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» που είναι και στελέχη του κόμματος και μάλιστα με γραπτή, επειδή δεν αποχώρησαν από την παράταξη Τατούλη και δεν δήλωσαν την στήριξη τους στον επίσημο υποψήφιο με το κόμμα Παναγιώτη Νίκα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που κλήθηκαν σε απολογία είναι ο Βασίλειος Σιδέρης, ο Απόστολος Παπαφωτίου, η Αντωνία Μπούζα, ο Απόστολος Γκούνης  και ο Γιώργος Πετρίτσης. Η επιστολή αναφέρει:

«Θέμα: Κλήση σε γραπτή απολογία:

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Τάσου Γαϊτάνη, στην οποία δεν ανταποκριθήκατε, καλείστε σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντι-ιδεολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Καλείστε να αποστείλετε την γραπτή σας απολογία, έως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη».

Φαίνεται ότι έχει επιλεγεί στην Πελοπόννησο η τακτική της σύγκρουσης της Πειραιώς με τον νυν Περιφερειάρχη, αν και στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης, προφανώς γιατί νιώθουν ότι η υποψηφιότητα Νίκα δεν είναι τόσο ισχυρή και στοχεύουν στην αποδυνάμωση του Πέτρου Τατούλη, που δείχνει να κρατά σημαντικές δυνάμεις. Αλλιώς κάποιος θα περίμενε μια διαφορετική τακτική συνεργασίας δεύτερου γύρου απέναντι στην επίσημη κυβερνητική υποψηφιότητα του Γιώργου Δέδε. Αν πράγματι προχωρήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις – διαγραφές είναι βέβαιο ότι το κλίμα θα διαταραχθεί περαιτέρω.

Αυτοδιοικητικοί κύκλοι της περιοχής, μας μεταφέρουν ότι δεν μπορεί να επικρατεί μια απόλυτη κομματική λογική μιας και η Αυτοδιοίκηση είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός που κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προέχει η έκφραση των πολιτών και όχι των κομμάτων.

 

 

 
Σχολιάστε