OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

“Μάχη” με χιόνια και πάγο σε Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Μάχη να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στα ορεινά του νομού, δίνουν τα 42 μηχανήματα (γκρέιντερ και αλατιέρες) της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μισθωμένα από ιδιώτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του  Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη συνεχίζει να χιονίζει πάνω από την Πύλη και την Καλαμπάκα, δυσχεραίνοντας έτσι τις προσπάθειες των μηχανημάτων, αλλά παρόλα αυτά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ενώ απαιτούνται και αλυσίδες καθώς πέραν του χιονιού οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει παγετό που δυσχεραίνει την κίνηση των τροχοφόρων.

Στους χιονισμένους δρόμους έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες αλατιού και η κυκλοφορία στα ορεινά διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στο Δήμο Μετεώρων σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δίνεται μεγάλη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοικτοί ενώ έχουν ριχτεί μεγάλες ποσότητες αλατιού καθώς ο παγετός έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Παράλληλα συστήνει σε όσους δεν είναι αναγκαίο να μετακινηθούν να το αποφύγουν όπως και οι ηλικιωμένοι καθώς ο κίνδυνος για πτώσεις και τραυματισμούς ελλοχεύει.

Σημειώνεται ότι για την ετοιμότητα των αρμοδίων του Δήμου Μετεώρων εκφράστηκαν αρκετά παράπονα από δημότες που χαρακτήρισαν απαράδεκτη την κατάσταση που δημιουργήθηκε την Παρασκευή με τον παγετό και μέσα στην Καλαμπάκα αλλά και το Καστράκι όπου έπεσε αλάτι γύρω στις 7.30 το πρωί ακόμη και την κεντρική οδό Τρικάλων που είχε μετατραπεί σε παγοδρόμιο.

Πέραν αυτών υπήρξαν και περιπτώσεις που μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες δεν πέραν από κάποιους δρόμους ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της παλιάς Καλαμπάκας που αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν ακόμη και με τα πόδια λόγω του παγετού.

Θανάσης Βλάχος

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice