OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γερουλάνος: «Κάπνισμα τέλος: Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί παντού»

Με το σύνθημα σεβόμαστε τον διπλανό μας ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Για το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τη μη εφαρμογή του μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος.

«Είναι λάθος το ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος του τσιγάρου και ακόμα μεγαλύτερο λάθος ότι κρατάμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πρέπει να εφαρμοστεί παντού, σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Όλα συγκλίνουν στο να εφαρμοστεί επιτέλους. Βεβαίως υπάρχουν μαγαζιά που αντιδρούν και που δε θέλουν καθόλου αυτό το νόμο, υπάρχουν όμως και μαγαζιά που λένε «εγώ αφήνω τον κόσμο να καπνίσει διότι καπνίζουν στο διπλανό, σταμάτα τον διπλανό για να σταματήσω κι εγώ». Και αυτό πρέπει να γίνει, να σταματήσει παντού. Χωρίς “ναι μεν αλλά”. Ακόμα και οι καπνιστές πλέον πιστεύουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί» ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Επίσης μίλησε για το ψηφοδέλτιο που φτιάχνει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπογραμμίζοντας σχετικά: «Θέλουμε ανθρώπους που θ’ αγαπάνε την Αθήνα, θα έχουν δεξιότητες, δηλαδή θα ξέρουν ή μια γειτονιά πολύ καλά ή να λύσουν κάποιο πρόβλημα πολύ καλά και θα είναι έτοιμοι να κατεβούν στο δρόμο κι όχι να είναι κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους. Αυτά είναι τρία χαρακτηριστικά που η επόμενη Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει σε όλα τα επίπεδα, αλλιώς κινδυνεύει να κάνει τα ίδια λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν.

Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ανοίξαμε μια πλατφόρμα που λέγεται «katevagiatinathina.gr» και στην οποία μπορεί όποιος θέλει, όποιος νοιάζεται για την πόλη του να δηλώσει συμμετοχή. Το μόνο που ζητάμε είναι δυο ώρες την εβδομάδα από το χρόνο του για τη γειτονιά του. Διότι εμείς πιστεύουμε ότι τα Διαμερισματικά Συμβούλια πρέπει να σπάσουν σε Συμβούλια Γειτονιάς και οι αιρετοί που εκλέγονται στα διαμερίσματα να γίνουν επικεφαλής των Συμβουλίων Γειτονιάς».

Τέλος, ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε «Όχι» στην κομματική πόλωση και «ναι» στη συνεργασία για την Αθήνα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Το ψηφοδέλτιο το δικό μας έχει μια ποιοτική διαφορά έναντι των υπολοίπων. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να ενταχθούμε στην πόλωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αυτή τη στιγμή ο κ. Ηλιόπουλος και ο κ. Μπακογιάννης, μεταξύ των στόχων που έχουν, είναι και το να βγάλουν ασπροπρόσωπα τα κόμματά τους.

Ο μόνος δικός μας στόχος είναι να βγάλουμε ασπροπρόσωπους τους Αθηναίους. Να καταλάβουν οι Αθηναίοι ότι δε χρειάζεται να μπουν στην κομματική πόλωση κι ότι υπάρχει μια ομάδα που νοιάζεται για την Αθήνα και ο μόνος της στόχος είναι να νοιαστεί για την Αθήνα. Και θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό. Θυμάστε τη διαδικασία για να γίνει ο κ. Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο τράβηξε αυτό το πράγμα, “κι αν θα βάλουμε αυτόν ή τον άλλον κι αν θα βάλουμε αυτόν που δε χάνει ποτέ..”. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία για το αν θα κατεβεί ο Πατούλης ή ο Μπακογιάννης.  Τα αλισβερίσια αυτά σε κάνουν να εξαρτάσαι από το κόμμα που σε στηρίζει. Εμείς δεν είχαμε τίποτα τέτοιο, εγώ σήκωσα το χέρι μου και είπα πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στην Αθήνα».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice