OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Έργα για την Κρήτη και ευχές Περιφερειάρχη στην κοπή της πίτας στην ΠΕ Χανίων

Στη νέα χρονιά, στα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης, στην ενίσχυση της συνεργασίας με τους φορείς, Στην ανάρτηση του συγκρητισμού με στόχο την υλοποίηση περισσότερων έργων στο νησί, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Κατά την τελετή ο περιφερειάρχης με τους Αντιπεριφερειάρχες ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, αλληλεγγύη, αγάπη, πρόοδο και ευημερία με τους εκπροσώπους της εκκλησίας, των πολιτών, των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών Καθώς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Της κοπής της πίτας προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσαν οι Μητροπολίτες κκ Δαμασκηνος, Αμφιλοχιος, αλλα και δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό. Ευχές απεύθυναν παράλληλα με τον Περιφερειαρχη ο Μητροπολίτης Αμφιλοχιος αναγνωρίζοντας το έργο της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειαρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Βουλευτή Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Είναι μεγάλο επίτευγμα με οφέλη για όλο το νησί η αντίληψη του συγκρητισμού που γίνεται πράξη. Προχωρούμε ενωμένοι περιφέρεια, τοπικοί φορείς θεσμική εκπροσώπηση, διεκδικώντας πόρους και έργα για το νησί τα οποία τα δικαιούται», Τόνισε ο περιφερειάρχης κατά το χαιρετισμό του. Παράλληλα ο κύριος Αρναουτάκης επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τους δήμους προκειμένου να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται και να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα. «Πρέπει να έχουμε έτοιμες μελέτες να μπορούν να διεκδικούμε και εμείς από την πλευρά τη δική μας όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους», σημείωσε.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της Κρήτης έδωσε Τόνισε πως το νησί απαιτεί ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι την  Σητεία ενώ ανακοίνωσε το Οδικό έργο οδικής ασφάλειας για το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης που θα βελτιώσει τους δρόμους του νησιού σε 452 σημεία που έχουν πρόβλημα Και έχουν καταγραφεί από την σχετική μελέτη. Το έργο έχει ύψος 35 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019.

Επίσης ο κ Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην προώθηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, των αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών, σε ύδρευση- αποχέτευση, την ενιαία διαχείριση υδάτων, ενεργειακά, που θα αναβαθμίσουν την ζωή των πολιτών και θα τονώσουν την οικονομία, κάνοντας επίσης αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, στην διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αλλά και στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που θα πρέπει να περάσουν στην πραγματική οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Μαλεβίζι: Παρουσία Υφυπουργού Αθλητισμού & καλαθοσφαιριστών, τα εγκαίνια του νέου γηπέδου μπάσκετ (Βίντεο)

otavoice

1o Φεστιβάλ Καντίνας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων

otavoice

Κλειστά για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Π.Ε. Κέρκυρας την Τρίτη (27/9)

otavoice

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή η εκδρομή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα ΚΑΠΗ της πόλης

otavoice