OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Αττικής – 12 εκατομμύρια ευρώ σε 76 νέες τουριστικές ΜμΕ

Ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων για τα στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσθέτει η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται 76 νέες τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ποσό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 40.000 έως 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11,82 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την απόφαση ένταξης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, στον άξονα «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ΜμΕ – Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας Αττικής για προσέλκυση επενδύσεων και προαγωγή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020», στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας

Η Περιφέρεια Αττικής, εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει συστηματικά έμφαση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, προκρίνοντας στρατηγικές συνέργειες με φορείς δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται να συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική, όπως η πρόσφατη στήριξη, με πόρους του ΠΕΠ Αττικής, συνεργατικών σχηματισμών (clusters) καινοτομίας με συνολικό προϋπολογισμό 6,6 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η συμμετοχή στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ με πόρους ύψους 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice