OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δημοτική ιματιοθήκη στον Δήμο Λέσβου

Μια νέα δομή για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αυτήν της δημοτικής ιματιοθήκης, ανακοίνωσε ο Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο εφαπτόμενο στον νέο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου, Οδυσσέως 2 και Ικτίνου και λειτουργεί τις ίδιες μέρες με το Κοινωνικό Παντοπωλείο: Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9:00 -14:00. Οι ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι πρέπει απαραίτητα πριν την επίσκεψη τους στις δομές αυτές να λαμβάνουν το ανάλογο παραστατικό εντολής προμήθειας (εφ όσον τηρούν τις προϋποθέσεις) από την κα Τσουκαρέλλη Καλλιόπη, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.

Αναλυτικά η ενημέρωση για τη νέα δομή που δημιουργήθηκε:

“Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (δικαιούχοι ΚΕΑ, Κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π.) ότι από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου2019 ξεκινά την λειτουργία της μια νέα δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, η Δημοτική Ιματιοθήκη.

Προχωρήσαμε στην ίδρυση και λειτουργίας αυτής της νέας δομής προκειμένου να συνδράμουμε πιο συγκροτημένα και οργανωμένα με είδη ρουχισμού, υπόδησης και λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π) στις οικογένειες του τόπου μας που έχουν ανάγκη.

Όλα τα προϊόντα της δομής μας αυτής προέρχονται από δωρεές ιδιωτών. Δεν έχουμε επάρκεια σε λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π). Όσοι θέλουν να μας συνδράμουν μπορούν να  παραδίδουν τα εν λόγω είδη στα γραφεία του Οργανισμού μας, Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη.

Η Δημοτική μας Ιματιοθήκη βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο εφαπτόμενο στον νέο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου, Οδυσσέως 2 και Ικτίνου και λειτουργεί τις ίδιες μέρες με το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο: Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9:00 -14:00. Οι ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι πρέπει απαραίτητα πριν την επίσκεψη τους στις δομές αυτές να λαμβάνουν το ανάλογο παραστατικό εντολής προμήθειας (εφ όσον τηρούν τις προϋποθέσεις) από την κα Τσουκαρέλλη Καλλιόπη, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.  

«Η νέα μας δομή της Δημοτικής Ιματιοθήκης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες 11 Δημοτικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει, (του Κοινωνικού Ιατρείου-Οδοντιατρείου- Φαρμακείου-, Παντοπωλείου, Φροντιστηρίου, Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα εξυπηρέτησης Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών,  Ξενώνα για γυναίκες και παιδιά ευάλωτων ομάδων, Τράπεζα εργασίας, υλοποίησης ΤΕΒΑ), προκειμένου να μεγαλώσουμε το Δημοτικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το καταφέρνουμε. Θα είμαστε όμως χαρούμενοι, όταν θα έρθει η ώρα που θα εκλείψουν οι λόγοι της ύπαρξης τους.

Μέχρι τότε, η φαντασία μας θα δουλεύει και μαζί με εργαζόμενους και πολίτες θα μεγαλώνουμε την Δημοτική αγκαλιά πρόνοιας με πράξεις-έργα, αφήνοντας τα «κούφια λόγια συμπάθειας προς τα θύματα της φτώχιας, τις μεγαλόστομες διαπιστώσεις και τις σκόπιμες προσπάθειες υποβάθμισης του έργου μας,  στις κάθε λογής …..πονηρές Αντουανέτες της εποχής που άρχισαν να φυτρώνουν….σαν τα μανιτάρια», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη”.

Σχετικά Άρθρα

Μαλεβίζι: Παρουσία Υφυπουργού Αθλητισμού & καλαθοσφαιριστών, τα εγκαίνια του νέου γηπέδου μπάσκετ (Βίντεο)

otavoice

1o Φεστιβάλ Καντίνας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων

otavoice

Κλειστά για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Π.Ε. Κέρκυρας την Τρίτη (27/9)

otavoice

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή η εκδρομή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα ΚΑΠΗ της πόλης

otavoice