Δήμος Μαραθώνα: Υποψήφιος με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» του Σ. Λιβαθινού ο Γιώργος Μπογιατζής

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» του υποψήφιου Δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού ξεκίνησε την παρουσίαση των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά της στις δημοτικές εκλογές.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» είναι πάνω απ’ όλα μια ομάδα ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες που μέσω της εμπειρίας και της ξεχωριστής διαδρομής τους, συμμετέχουν ενεργά στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού που φιλοδοξεί να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα της πόλης. Από σήμερα, λοιπόν, και για τις επόμενες εβδομάδες η δημοτική παράταξη θα παρουσιάζει καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας της, έναν προς έναν τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ».

Πρώτος υποψήφιος ο Γιώργος Μπογιατζής. Κάτοχος Master στη Διεθνή Τραπεζική και Χρηματοοικονομία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και με μακρά πορεία στον τραπεζικό και στον χώρο αγορών κεφαλαίου, ο Γιώργος Μπογιατζής συμβάλλει με τις γνώσεις του στη δημιουργία ενός Δήμου που θα διέπεται από κανόνες απόλυτης οικονομικής διαφάνειας και θα στηρίζεται σε σύγχρονα μοντέλα οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Μπογιατζή προς τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα:

«Φίλες και φίλοι,

Ζω μόνιμα στην περιοχή της Νέας Μάκρης μαζί με την οικογένεια μου 13 χρόνια τώρα και θα ήθελα περιληπτικά να αναφέρω κάποιες συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μου που υπήρξαν καταλυτικές για αυτή μου την επιλογή.

Το καλοκαίρι του ’95, όπου σαν αποσπασμένος φαντάρος τότε υπηρέτησα δύο μήνες στο Ζούμπερι και πραγματικά λάτρεψα τις φυσικές ομορφιές του. Από τότε και κάθε χρόνο ξόδευα τουλάχιστον μία εβδομάδα το καλοκαίρι στο τόπο μας. Στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου της Γλασκώβης που σπούδασα, αρκετοί από τους συμφοιτητές μου όταν ανέφερα την ελληνική καταγωγή μου άρχιζαν να μου διηγούνται με θαυμασμό και εξαντλητικές λεπτομέρειες την ιστορική σημασία που είχε για το Δυτικό Πολιτισμό η έκβαση της Μάχης του Μαραθώνα. Δεν είχαμε λοιπόν κανένα ενδοιασμό να μετατρέψουμε την εξοχική κατοικία της συζύγου μου σε μόνιμη και να εγκατασταθούμε οικογενειακά στη Νέα Μάκρη αγνοώντας το κόστος της καθημερινής μετακίνησης στο κέντρο λόγω εργασίας.

Με το Σπύρο Λιβαθινό γνωριστήκαμε τυχαία απολαμβάνοντας ένα ηλιόλουστο πρωινό το καφέ μας στην παραλία, συζητώντας θέματα που είχαν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Έκτοτε συναντηθήκαμε άλλες 3-4 φορές ανταλλάσσοντας απόψεις για την απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια. Η 20ετής επαγγελματική μου εμπειρία στον άκρως ανταγωνιστικό χώρο των αγορών κεφαλαίου αλλά και τον τραπεζικό, μου επέτρεψαν να συζητήσω, να προτείνω και να καταθέσω στον κύριο Λιβαθινό προτάσεις και συγκεκριμένα υλοποιήσιμα πλάνα που αφορούν στην οικονομική διαχείριση (αναδιάρθρωση δανεισμού, ενεργητικότερη διαχείριση των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δήμου), αλλά και την πλήρη εκμετάλλευση των απεριορίστων δυνατοτήτων που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο Κλεισθένης (βάσει των άρθρων 179 και 200), όπου Δήμοι και Κοινότητες της χώρας μετατρέπονται ουσιαστικά σε πυλώνες ενεργειακής Δημοκρατίας, καθώς θα μπορούν αυτόνομα να παράγουν, να αποθηκεύουν και να διαθέτουν στα μέλη τους ή και να πωλούν ηλεκτρική και θερμική ενέργεια.

Οι δυο παραπάνω άξονες θα μπορούσαν με σωστή διαχείριση, αποτελεσματική χρηματοδότηση, πλάνο και μεθοδικότητα να απελευθερώσουν σχετικά σύντομα πόρους για να διατεθούν για παραγωγικότερες ενέργειες, καθώς και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για αρκετούς συμπολίτες μας.

Με τον κύριο Λιβαθινό συμφωνήσαμε σε όλα τα παραπάνω και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η φιλοσοφία και οι ιδέες του όσον αφορά τη διοίκηση μιας ομάδας – η δύναμη της ομάδας είναι μεγαλύτερη από την ισχύ του ατόμου. Επιπλέον, το πάθος, η αυταπάρνηση και η επιμονή με την οποία υποστηρίζει τις ιδέες του παρ’ όλη την απογοήτευση που τον γέμισε η προηγούμενη θητεία του στα κοινά, ήταν κάτι που έφερε στο μυαλό μου τον ποδοσφαιριστή Σπύρο Λιβαθινό που θαύμαζα  πιτσιρικάς να αγωνίζεται με απαράμιλλο πάθος και αγωνιστικότητα – ακόμα και σοβαρά τραυματισμένος θυμάμαι – για τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας.

Έτσι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη να αποδεχθώ την πρόσκλησή του να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του. Πιστεύω ακράδαντα πλέον ότι πρέπει να αλλάξει η γενικευμένη αντίληψη και αποστροφή της κοινωνίας ως προς την ενασχόληση της με τα κοινά. Ειδικά στο τόπο μας όπου επλήγη από τη τεράστια καταστροφή του καλοκαιριού, θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας να προσπαθήσουμε να του δώσουμε προοπτική, χαμόγελο και αισιοδοξία.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Μπογιατζής».

 
Σχολιάστε