Τζιτζικώστας για τις τοποθετήσεις Ζάεφ: «Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έρχονται και… χειρότερα»

Τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ σχολίασε με δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, ο ανεκδιήγητος Ζόραν Ζάεφ πριν από λίγες μέρες έκανε λόγο για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας την επικινδυνότητα της συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως λόγω των αλλοτριωτικών βλέψεων των Σκοπιανών. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν έντονες για αυτή την δήλωση Ζάεφ που ήταν τόσο προκλητική όσο και η αφωνία της Κυβέρνησης, ενώ πολλοί αιρετοί τοποθετούνται σχετικά για αυτές τις αναφορές που δεν έχουν καταδικαστεί από κανέναν ακόμα επίσημα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έχει αναφερθεί πολλές φορές για τη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη έχοντας επισημάνει επίσης πως: «Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον». Σήμερα αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμφωνία και με δήλωση του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Μετά και τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο περιμένουν στην Κυβέρνηση για να καταλάβουν ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν πρέπει να προχωρήσει. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έρχονται και… χειρότερα».

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Ο κ. Ζάεφ με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει: ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι εθνικά επιζήμια και θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας, καθώς και ανύπαρκτα ζητήματα «μειονότητας», από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση παραχωρώντας συνδυαστικά μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και όνομα στα Σκόπια, αναγνωρίζει ουσιαστικά την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους». Πλέον είναι μονόδρομος η ακύρωση της συμφωνίας. Μετά και τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο περιμένουν στην Κυβέρνηση για να καταλάβουν ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν πρέπει να προχωρήσει. Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πιέσουν, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την επικίνδυνη εθνική περιπέτεια. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έρχονται και… χειρότερα».
Σχολιάστε