OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

To OTAVOICE στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το OTAVOICE δίνει δυναμικό «παρών» στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ και σας μεταφέρει από χθες, λεπτό προς λεπτό τον “παλμό”.

Ξεκίνησε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ενώ οι εργασίες της Ολομέλειας και των θεματικών κύκλων συνεχίζονται σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Στο επίκεντρο του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου βρίσκονται θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κ.α.

Το OTAVOICE είναι παρών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και σας μεταφέρει με ήχο και ρεπορτάζ όλα όσα συμβαίνουν. Παράλληλα με ειδικό σταντ στο ξενοδοχείο Καράβελ ενημερώνει με έντυπο υλικό τους συνέδρους για το πρόγραμμα συνεργασίας OTAVOICE-OTANET, μια υπηρεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 μέσα από το Digital Marketing.

Χθες το OTAVOICE σας μετέφερε και τις αλλαγές στο νόμο «Κλεισθένη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που εξήγγειλε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, νέες προσλήψεις, νέα προγράμματα αλλά και νέα νομοθετήματα για την ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου. Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση σχετική τροπολογία η οποία θα προβλέπει την αύξηση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών. Συγκεκριμένα ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι τουλάχιστον ίσος με το αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου του αντίστοιχου δήμου, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα να είναι αυξημένος και κατά 50%. Επίσης η ίδια τροπολογία θα προβλέπει ότι πρόεδρος στις τοπικές κοινότητες θα εκλέγεται μόνο μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο OTAVOICE για άμεση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Παράλληλα το OTAVOICE βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μεταφέρουν τις απόψεις τους για το νέο νόμο και τις σκέψεις τους για τις επερχόμενες εκλογές του 2019.

Ο διευθυντής του OTAVOICE Θανάσης Μπέλτσος με τον πρώην Δήμαρχο Βριλησσίων Κώστα Ιωαννίδη.

Ο διευθυντής του OTAVOICE Θανάσης Μπέλτσος με τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου, Σπύρο Σταθούλη.

Με τους Δημάρχους Σύρου Γιώργο Μαραγκό και Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη

Με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο

Με τον Αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστειρόπουλο

 

Για να δείτε τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice