Τι κάνατε για την Μαρίνα και το κάμπινγκ του ΕΟΤ κύριε Δήμαρχε Θάσου;

Το νησί της Θάσου είναι ένα πανέμορφο μέρος και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μιας και διαθέτει φυσική ομορφιά και περιβάλλον για ιδανικές διακοπές. Φαίνεται όμως ότι δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό του και να εκμεταλλευτεί όλα τα προσφερόμενα εργαλεία, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπου άλλοι προορισμοί έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία και ορατά αποτελέσματα.

Έργα όπως η αξιοποίηση της Μαρίνας, του Ξενία, του κάμπινγκ του ΕΟΤ στον Πρίμο, δεν προχώρησαν. Η ευθύνη βαραίνει αναμφισβήτητα τον Δήμο που δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τα εργαλεία εκείνα που προσφέρθηκαν και που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του νησιού και να φέρουν μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και θέσεις εργασίας.

Πρόσφατα μάλιστα κατά την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Θάσο, η ίδια απευθυνόμενη στον κύριο Χατζηεμμανουήλ δεσμεύτηκε στην απένταξη από το Ταμείο της Μαρίνας Θάσου και την άρση των όποιων γραφειοκρατικών εμποδίων με τελικό στόχο να αναλάβει την διαχείριση ο Δήμος. Το μοναδικό όμως που έχει επιτευχθεί από τότε είναι η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης ενώ το ερώτημα που απευθύνεται από τους κατοίκους της Θάσου, που αγωνιούν για τον τόπο τους, είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Το σημαντικότερο για εκείνους είναι ότι η περιοχή υποβαθμίζεται και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε σημαντικούς τομείς άλλες οργανωμένες περιοχές της χώρας.

Η κοινωνία δικαιολογημένα αναζητά απαντήσεις και περιμένουμε από τον Δήμαρχο της Θάσου να μας ενημερώσει ποιες ήταν οι ενέργειες του μετά την δημόσια δέσμευση της Υπουργού Τουρισμού κι αν ενεργοποιήθηκε λαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Βασίλειος Περδικίδης

 

 

 
Σχολιάστε