Στηρίζει Μερκουράκη ο ΣΥΡΙΖΑ για Δήμαρχο στο Π. Φάληρο

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε τη στήριξη του στον Κώστα Μερκουράκη για την δημαρχία του Π. Φαλήρου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου ηγήθηκε της αντιπολίτευσης κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο και θέτει ξανά υποψηφιότητα. Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Π. Φάληρο στην ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας του ανέφερε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που η χώρα αφήνει πίσω τα μνημόνια και οι αυτοδιοίκητικές εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους:

Να απλώσει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες· να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά του Δήμου μας να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, τόσο στη χώρα, όσο, δυστυχώς, και στη γειτονιά μας.

Ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να δει τα σημερινά προβλήματα ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Εξάλλου, σε ένα τοπίο που αλλάζει όψη διαρκώς, τυχόν στασιμότητα και προσκόλληση σε πολιτικές νοοτροπίες που διαμορφώθηκαν σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, θα αποβούν επιζήμιες για την περιοχή και τους κατοίκους.

Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το εγχείρημα της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» και τον υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Μερκουράκη. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, ικανή να πετύχει μια νέα ισορροπία στα αυτοδιοικητικά δεδομένα της πόλης».
Σχολιάστε