Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 10.12.2018 στο Klosterneuburg της Αυστρίας, με θέμα «Η Ευρώπη πιο κοντά στους Πολίτες της, μια Ευρώπη που Ανταποκρίνεται και Προστατεύει».

Στις εισηγήσεις των αντιπροσωπειών των χωρών της Ε.Ε. επιβεβαιώθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δυνατότητες και πρέπει να παραμένει ενωμένη και οικονομικά δυνατή. Στο νέο πολυπολιτισμικό περιβάλλον επιβάλλεται οι πολίτες της να νιώθουν και να είναι ασφαλείς και απαραίτητοι, να σπουδάσουν και να εργαστούν. Η Ευρώπη πρέπει να στηριχθεί σε νέες ιδέες και να αναδείξει τον αξιακό κώδικα που περιλαμβάνει #Δημοκρατία, Ελευθερία, Αλληλεγγύη και άλλα ιδανικά και αρχές και να γίνουν γνωστά στους πολίτες της. Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν νέες ευκαιρίες, να υπάρξει θετική σκέψη και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Οι πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι τους πολιτικούς και οι πολιτικές να φέρουν θετικό αποτέλεσμα. Η Ευρώπη να είναι κοντά στους πολίτες και οι πολίτες να στηρίξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Tέλος, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν την παρουσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές (Μάιος 2019).

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Manfred Weber και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Michael Schneider, που τους ενημέρωσε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στα νησιά μας.
Σχολιάστε