Πατούλης: «Συνταγματική Αναθεώρηση χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να υπάρξει»

«Το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, ένα μήνα πριν την εφαρμογή του νέου νόμου του «Κλεισθένη» που θα επηρεάσει τη λειτουργία των Δήμων» επισήμανε στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως είπε, πολλά ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί ακόμη και οι Δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Η κυβέρνηση, τόνισε ότι «οφείλει να διασφαλίσει την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, ότι θα πάμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς προβλήματα στους δήμους».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ και στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αποκλεισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την αρμόδια Επιτροπή που έχει συγκροτήσει. «Συνταγματική Αναθεώρηση χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να υπάρξει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα επεξεργαστεί και θα εγκρίνει συγκεκριμένες προτάσεις
Σχολιάστε