«Ο κορμός είναι ΠΑΣΟΚ» τους είπε και… τους κάλμαρε ο Κατσιφάρας

Η εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στο Αγρίνιο τράβηξε το ενδιαφέρον των στελεχών του. H συμμετοχή τους ήταν μεγάλη. Την αντιμετώπισαν ως μια διαδικασία κυρίως αυτοδιοικητική καθώς-κακά τα ψέματα- η συγκυρία που λάμβανε χώρα σχετίζεται με τις διεργασίες γύρω από τις υποψηφιότητες του προσεχών εκλογών.

Η παρουσία εξάλλου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα είχε τη μεγάλη σημασία της. Ήταν η πρώτη του σε εκδήλωση του κόμματος του στην Αιτωλοακαρνανία μετά την πολύπλευρη και ολόθερμη στήριξη που έλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να επανεκλεγεί.

Σκοπός του ήταν να απορροφήσει τους κραδασμούς στο τοπικό ΚΙΝΑΛ. Κραδασμοί που έχουν να κάνουν με τις αντιρρήσεις κάποιων στελεχών για την συμπόρευση του με το κυβερνητικό κόμμα. Η συζήτηση ήταν ζωηρή και έντονη και το συμπέρασμα είναι πως μάλλον ο Κατσιφάρας πέτυχε το σκοπό του. Κάλμαρε πολλά από τα στελέχη που αντιδρούσαν.Κάποια ωστόσο επέμεναν.

Ο Κατσιφάρας πάντως δεν παρέλειψε  τις βολές για πρόσωπα που λειτουργούν με τακτικίστικο –υπονομευτικό τρόπο, που στήριξαν και στηρίζουν άλλα ψηφοδέλτια… Σε όλους ήταν αντιληπτό προς ποια κατεύθυνση-εντός και εκτός αιθούσης-οι βολές πήγαιναν.

Ο Απ. Κατσιφάρας χθες επιχειρηματολόγησε διεξοδικά για την επιλογή του να αποδεχτεί τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε, δευτερολόγησε, αντιπαρατέθηκε, διαλέχτηκε… Δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω… Επέμενε πως η παράταξη είναι ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική. «Δυο κάστρα μας έχουν απομείνει, η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά στοχεύοντας στο συναίσθημα των στελεχών του ΚΙΝΑΛ(ή ΠΑΣΟΚ αν προτιμάτε…).
«Τι θέλατε; Να μην δεχτώ τη στήριξη; Αν θέλουμε πλειοψηφική παράταξη θα είναι ανοιχτή σε συγκλίσεις, προοδευτική, αυτοδιοικητική», απάντησε στα στελέχη που φώναξαν «όχι στον ΣΥΡΙΖΑ». Και σε όσους του ζήτησαν να μην βάλλει…συριζαίους στο ψηφοδέλτιο απάντησε καταλυτικά: «Ο κορμός της παράταξης είναι ΠΑΣΟΚ και θα είναι ΠΑΣΟΚ…».

Ο περιφερειάρχης είχε δύσκολο έργο χθες στην εκδήλωση που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου. Έπρεπε να   πείσει πως είναι μονόδρομος η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε ενώ επέμενε ότι η περιφερειακή αρχή πρέπει να κριθεί για το έργο της και έκανε ευρείες αναφορές σε αυτό.

Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, από την πλευρά του πρόσφερε ολόθερμη στήριξη στον Κατσιφάρα, τόσο στην ομιλία του όσο και στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης. «Αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παραδέχονται πως δεν έχουν αξιόλογα αυτοδιοικητικά στελέχη, είναι δικό τους θέμα η στήριξη στα δικά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: agrinionews.gr
Σχολιάστε