Μπακογιάννης: «Θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους…»

Με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης απαντά με σκληρό ύφος στους επικριτές του από το κυβερνητικό στρατόπεδο για τον τρόπο που περιοδεύει στις γειτονιές της Αθήνας και τους προκαλεί να ορίσουν επιτέλους πολιτικό αντίπαλο να περπατήσουν μαζί. Παράλληλα απαντά σε σχόλια περί της Χρυσής Αυγής που κάποιοι προσπάθησαν να τον ταυτίσουν με αφορμή την περιοδεία του στον Άγιο Παντελεήμονα. Επίσης δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει να περπατά σε όλη την Αθήνα και να μιλάει με όλους… σαν υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω.

1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά απο αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται οτι γνωρίζει.

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλια και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.

Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία εχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές».
Σχολιάστε