Κλαδαριές στην Σιάτιστα την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Στη Σιάτιστα Κοζάνης θα αναβιώσουν στις 23 Δεκεμβρίου οι κλαδαριές που διοργανώνει ο Δήμος Βοΐου.

Στον τόπο μας τα Χριστούγεννα πέρα από θρησκευτικό συναίσθημα και κατάνυξη έχουν ακόμη μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, εικόνες, ήθη και έθιμα που θα «ζεστάνουν» και φέτος τις γιορτές όλων μας. Πόλεις και χωριά της Ελλάδας θα αναβιώσουν πάλι τα χριστουγεννιάτικα ήθη και τα έθιμά μας ετοιμάζοντας τους πιστούς μέσα από την παράδοση και την λαογραφία για τη γέννηση του Θεανθρώπου και την έλευση του νέου χρόνου.

O Δήμος Βοΐου είναι πλούσιος σε πολιτιστική-λαογραφική παράδοση και έχει προγραμματίσει και φέτος πολλές εκδηλώσεις ενώ ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λαμπρόπουλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρηθούν «ζωντανά» τα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας και έχουμε χρέος να τα διατηρήσουμε και να τα προβάλουμε. Μάλιστα, τα έθιμα αυτά αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και του τόπου μας.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 θα γίνουν και φέτος οι Κλαδαριές στη Σιάτιστα. Η έναρξη του εθίμου της «κλαδαριάς» θα γίνει με το πανηγυρικό άναμμα της πρώτης κλαδαριάς στην είσοδο της Σιάτιστας στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα. Θα ακολουθήσει το άναμμα όλων των κλαδαριών της πόλης με συνοδεία χάλκινων ακουσμάτων από την τοπική ορχήστρα.

 
Σχολιάστε