OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κατσιφάρας: «Ο Σπύρος Δούκας ενέπνεε σεβασμό, εξέπεμπε αξιοπρέπεια»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε με μήνυμα του στην απώλεια του Σπύρου Δούκα.

Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 90 ετών ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρος Δούκας. Από το 1986 ως το 2011 ανέλαβε την έκδοση της ιστορικής και μακροβιότερης εφημερίδας της Ελλάδας, μαζί με την σύζυγό του Νανά, αφήνοντας την σφραγίδα του στα εκδοτικά χρονικά της χώρας. Παράλληλα

υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερερειακών Εφημερίδων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε με μήνυμα του στην απώλεια του Σπύρου Δούκα τονίζοντας:

«Άνθρωπος ευγενής, αλτρουιστής, γενναιόδωρος, ένας ευπατρίδης του Τύπου και ένα πρόσωπο που ενέπνεε σεβασμό και εξέπεμπε αξιοπρέπεια. Αυτός ήταν ο Σπύρος Δούκας η απώλεια του οποίου μας κάνει όλους φτωχότερους.

Ο Σπύρος Δούκας συνέδεσε τ’ όνομα του με μια λαμπρή περίοδο για την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Μια περίοδο τεχνολογικών αλλαγών και αναβαθμίσεων στο περιεχόμενο της εφημερίδας, πάντα με σεβασμό στους συνεργάτες του, στους δημοσιογράφους, στους τεχνικούς, στο διοικητικό προσωπικό, στους ανθρώπους που θεωρούσε οικογένεια του.

Εργάστηκε, επίσης, συνολικά για την αναβάθμιση του περιφερειακού Τύπου, ως ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων ενώ, μέσα απ’ το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», προσέφερε σημαντικό κοινωνικό έργο, κατά κανόνα αθόρυβα και μακριά απ’ τα φώτα.

Στους οικείους του αλλά και σ’ όλους τους ανθρώπους που συμπορεύτηκαν μαζί του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice