Ευχές από Περιφέρεια Κρήτης και Εκκλησία στους 150 αποφοίτους Τουριστικών επαγγελμάτων που πήραν πτυχίο “διαβατήριο” εργασίας

Στα οφέλη της γνώσης, της εκπαίδευσης των νέων στα τουριστικά επαγγέλματα, την εστίαση, και την απορρόφηση στην αγορά εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού για αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών άλλα και στην προβολή και έλξη στην Κρήτη ποιοτικών πελατών-τουριστών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι μιλώντας στην εκδήλωση απονομής πτυχίων σε 150 σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. KAPPA STUDIES.

Η εκδήλωση έγινε με επιτυχία στην μεγάλη αίθουσα “κήπος αισθησεων” παρουσία Αρχών, φορέων, εκπαιδευτικών-ασχολουμένων με τα τουριστικά επαγγέλματα των οικογενειών των σπουδαστών, όπου όλοι χειροκρότησαν τους 150 πτυχιούχους που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα τουριστικά επαγγέλματα και στα επαγγέλματα κρέατος, στους τομείς της Μαγειρικής Τέχνης, Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, Γαλακτοκομίας, Τυροκομίας, κρέατος και Ξενοδοχειακού Management.

Το ΙΕΚ είναι μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Καλαθάκη, γαστρονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ τους παραβρεθέντες θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και τα μέλη των οικογενειών τους καλωσόρισε θερμά ο Θόδωρος Καλαθάκης. Η γνώση και η εξειδίκευση των νέων, όπως είπε, έχει πολλά πλεονεκτήματα και ανοίγει πόρτες στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα τωρα σε μια περίοδο δύσκολη λόγω κρίσης πολλών άλλων επαγγελμάτων. Το ΙΕΚ, όπως ανέφερε ο κ Καλαθακης είναι μια επαγγελματική σχολή πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια στο Ηράκλειο και φιλοξενεί περισσότερους από 300 σπουδαστές. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι, η σχολή στεγάζεται σε πλήρως ανακαινισμένο, αυτόνομο κτήριο για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες εφαρμοσμένης γαστρονομίας με εντατική πρακτική άσκηση των σπουδαστών, σε καθέναν από τους οποίους παρέχεται ατομικός σταθμός εργασίας σε όλους τους τομείς.

Στην σημαντικότητα της εκπαίδευσης-εξειδίκευσης των νέων, δίδοντας συγχαρητήρια στους αποφοίτους, αλλά και στον Θ. Καλαθακη και στους συνεργάτες του, για την επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δημαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Δ/ντων Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Δντων Ξενοδοχείων Δημηήτρης Κουμπαράκης,ο πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Τάσος Παπαδάκης,ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου Στελιος Βοργιας, η κ Ουσουεν, εκπρόσωπος της εταιρείας πιστοποίησης ποιότητας, κ.α

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι απονέμοντας τα πτυχία στους αποφοίτους τους έδιναν συγχαρητήρια και ευχήθηκαν σε όλους καλή σταδιοδρομία, καθώς και καλές γιορτές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.
Σχολιάστε