OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επανήλθε ο Φιλίππου και απαντά στον Δήμο Σαρωνικού για την προμήθεια λαμπτήρων led

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για «Υπογραφή Σύμβασης Εκχώρησης Απαιτήσεων από τα Δημοτικά Τέλη»  προς τον ανάδοχο του έργου.

Τόσο από τους αντιτιθέμενους Δημοτικούς Συμβούλους  – αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι, – όσο και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου που με τις παρεμβάσεις τους απέδειξαν το τεράστιο κόστος αγοράς, αντικατάστασης και συντήρησης των συμβατικών λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες τύπου LED, σε σχέση με γειτονικούς Δήμους.

Ο Δήμος Σαρωνικού απάντησε στα όσα ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και ο τελευταίος με νέα ανακοίνωση του τοποθετήθηκε εκ νέου στο ζήτημα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Τα όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δημάρχου Σαρωνικού, σχετικά με το αποχετευτικό των Καλυβίων, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο λαός των Καλυβίων όταν τον περασμένο Νοέμβρη συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο και ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση για την ίδρυση ΚΕΛ στα όρια του οικισμού των Καλυβίων.

Όσον αφορά το διαγωνισμό της Περιφέρειας στις 12/6/2018, ο οποίος αφορούσε την αντικατάσταση του φωτισμού κεντρικών λεωφόρων (π.χ Συγγρού, Παραλιακή κλπ.) με φωτιστικά αντίστοιχης ισχύος 400 και 250 W  (τιμή εθνικού τιμολογίου 962,00 € & 843,00 € πλέον ΦΠΑ αντίστοιχα).

Ο διαγωνισμός αυτός ποτέ δεν κατακυρώθηκε από  κανέναν εργολάβο  γιατί η Περιφέρεια αποφάσισε να επαναλάβει το διαγωνισμό σε όλο το οδικό δίκτυο της ευθύνης της.

Η  εργολαβία που υλοποιείται σήμερα στην παρακαμπτήρια της εθνικής οδού, για αντικατάσταση των λαμπτήρων, η Περιφέρεια  έχει πάρει έκπτωση 65% (αρχικός προϋπολογισμός 1.858.000 € και τελικό κόστος του έργου 644.000 €).

Οι τιμές για την προμήθεια και τοποθέτηση λαμπτήρων LED από φορείς του δημοσίου είναι ίδιες   σύμφωνα με το εθνικό τιμολόγιο. Απλά άλλος φορέας παίρνει έκπτωση 50% έως και 65%, ενώ άλλος παίρνει 14% ή και λιγότερο.

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι δημόσιοι φορείς, όπως και ο Δήμος Σαρωνικού, όταν υπάρχουν μεγάλες αμφισβητήσεις για τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού, είναι να επαναλάβουν τον διαγωνισμό με διαφάνεια και ελεύθερο ανταγωνισμό  για να επιτύχουν καλύτερους οικονομικούς όρους”.    

 

       

 

                               

    

     

 

                                                                                

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς, η μεγάλη προσφορά σε πλημμυροπαθείς

otavoice

Με δικαστική απόφαση, εκτός δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου ο Τσαμπίκος-Βάιος Καλοπήτας

otavoice

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice