OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ενημερωτική – Εκπαιδευτική δράση για τα Άτομα με Αναπηρία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη «Μέριμνα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων  με Αναπηρία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και το Θεραπευτικό και Παιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» συνδιοργανώνουν ενημερωτική –εκπαιδευτική δράση με μουσικο-κινητικά και θεατρικά δρώμενα, αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 στον πολυχώρο «ROYAL THEATER», στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία η συγγραφέας Άννα Δενδρινού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικο-κινητικό δρώμενο με τίτλο: «Η συμμορία των Οκτάπους», από ομάδα των φιλοξενουμένων παιδιών του Κέντρου «ΜΕΡΙΜΝΑ» Πατρών.

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων των Ατόμων με Αναπηρία και η αποφυγή της κοινωνικής περιθωριοποίησης και του στιγματισμού. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες συμβάλλουν στην κοινωνική δικτύωση και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των ατόμων με σωματικές και πνευματικές ιδιαιτερότητες, ενώ παράλληλα, ενισχύουν την εξωστρέφεια και την αυτοεκτίμηση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice