Δήμος Σύρου: Εκσυγχρονισμός σχολικών μονάδων με χρηματοδότηση ύψους 1.381.000 ευρώ

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Δήμος Σύρου την έγκριση χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος των Λυκείων Σύρου και του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, συνολικού Π/Υ 1.381.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό μάλιστα με την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης εξασφαλίζει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μαθησιακό περιβάλλον δικαιώνοντας παράλληλα τις συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού.

Αναλυτικά το μήνυμα που ανάρτησε ο Δήμαρχος στην σελίδα του στο facebook:

«Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος των Λυκείων Σύρου και του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, συνολικού Π/Υ 1.381.000 Ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων», με κωδικό ΝΑΙΓ66/2549, του Ε.Π. Νότιο Αιγαίο της ΠΝΑ.

Σε συνέχεια της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης, έργο το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά και των συνεχών παρεμβάσεων συντήρησεων και επισκευών σε εκπαιδευτικά κτίρια όλων των βαθμίδων στη Σύρο, η σημερινή εξέλιξη μας ικανοποιεί ιδιαίτερα αφού οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες αφενός εκσυγχρονίζονται εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μαθησιακό περιβάλλον και αφετέρου λειτουργούν με τρόπο ενεργειακά αποδοτικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την άρτια προετοιμασία των σχετικών φακέλων, οι οποίοι εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, στην ΕΥΔ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καθώς και σε όσους συνέβαλαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».
Σχολιάστε