OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λέσβου: Νέο νηπιαγωγείο αποκτά η Άγρα

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου Ανέγερσης Διθέσιου Νηπιαγωγείου στην Άγρα προχώρησε Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Μινάβρα Τεχνική Α.Ε.», προϋπολογισμού 620.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

Σήμερα, το νηπιαγωγείο Άγρας λειτουργεί σε δυο ανεξάρτητα κτίρια – ένα εκ των οποίων είναι λυόμενη αίθουσα – και τα οποία δεν επαρκούν για τις ανάγκες της λειτουργίας του.

Με το έργο αυτό του Δήμου Λέσβου – όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός – δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο κτήριο για τη μεταστέγαση του εν λόγω νηπιαγωγείου, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της εποχής, ταιριάζει αρχιτεκτονικά με τη μορφολογία του οικισμού της Άγρας και τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας (κέλυφος, κουφώματα αλουμινίου με διπλούς θερμομονωτικούς πίνακες κ.α.)   

Ειδικότερα, το νέο κτίριο του Νηπιαγωγείου στην Άγρας θα διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίες, μία εκ των οποίων μπορεί να λειτουργεί και σαν αίθουσα ανάπαυσης, έναν πολυδύναμο χώρο όπου γίνεται και η εστίαση των μαθητών, γραφείο νηπιαγωγών με χώρο αναμονής, κουζίνα, τουαλέτες (νηπίων, διδασκόντων, ΑΜΕΑ) και αποθήκες υλικού και εξοπλισμού.

Η διάταξη των χώρων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την λειτουργικότητα, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις καθημερινές δραστηριότητες των μαθητών. Όλοι οι χώροι με κύρια χρήση έχουν πρόσβαση μέσω της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η οποία χρησιμοποιείται τόσο για να φιλοξενεί τις σχολικές εκδηλώσεις όσο και σαν χώρος εστίασης και είναι σε άμεση επαφή με τον υπαίθριο στεγασμένο χώρο που θα χρησιμοποιείται για διάφορες δραστηριότητες όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσχερείς.

Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με περίφραξη, διαδρόμους, χώρο παιχνιδιού, φυτεύσεις και υπαίθρια καθιστικά.  

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, αφού ένα σημαντικό έργο ενίσχυσης της σχολικής στέγης μπαίνει, πλέον, σε πορεία υλοποίησης. Τόνισε, επίσης, ότι η ανέγερση του νέου, σύγχρονου διθέσιου νηπιαγωγείου στην Άγρα, ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και προστίθεται σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, που δίνουν λύσεις στον κρίσιμο τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στο νησί μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές.

Σχετικά Άρθρα

1o Φεστιβάλ Καντίνας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων

otavoice

Κλειστά για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Π.Ε. Κέρκυρας την Τρίτη (27/9)

otavoice

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή η εκδρομή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα ΚΑΠΗ της πόλης

otavoice

Ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές από το αναβαθμισμένο arta.gr (Βίντεο)

otavoice