OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καβάλας: Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και οικονομική ενίσχυση για τους άπορους συνδημότες

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2018, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, εγκρίθηκε η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας των συμπολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η απαλλαγή αφορά στη μείωση του κόστους ζωής των ατόμων αυτών, που είναι δικαιούχοι επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας και οικονομικής ενίσχυσης. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση, για να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται, για τον έλεγχο από αρμόδια επιτροπή.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης άλλων τριάντα έξι απόρων συνδημοτών, με το συνολικό ποσό των 13.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν από το ταμείο του Δήμου, για την καταβολή του βοηθήματος αυτού. Η απόφαση λήφθηκε, έπειτα από εισήγηση της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας. Το 2018, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καβάλας, ενισχύθηκαν οικονομικά 302 άποροι συνδημότες, με το συνολικό χρηματικό ποσό των 113.000 ευρώ, περίπου.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice