Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης: Άναψε η φλόγα του φυσικού αερίου στη Χαλάστρα

Με την τροφοδότηση της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης με φυσικό αέριο, ολοκλήρωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τον προγραμματισμό της για το 2018. Η εκδήλωση τροφοδότησης και η συμβολική αφή της φλόγας του φυσικού αερίου, πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Χαλάστρας,  παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Παραβρέθηκαν, ακόμη, οι  βουλευτές Δημήτρης Μάρδας, ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, ΝΔ, Γιώργος Αρβανιτίδης ΚΚΕ και ο Γιώργος Λαζαρίδης οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας και Γερακίνα Μπισμπινά, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Βενέτης Μπούρας και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας.

Ο  κ. Μπακούρας, ανέφερε ότι η περιοχή του δήμου Δέλτα εντάχθηκε στο δίκτυο φυσικού αερίου το 2000 με τη σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, όπου σήμερα τροφοδοτούνται 78 βιομηχανίες. Ακολούθησαν οι περιοχές της Σίνδου και του Καλοχωρίου το 2009, τα Διαβατά το 2011, η Νέα Μαγνησία το 2015 και η Χαλάστρα το 2018. Μέχρι σήμερα, στο δήμο Δέλτα, έχουν κατασκευαστεί 62.794μ δικτύου χαμηλής πίεσης (4bar) και 39.197μ δικτύου μέσης πίεσης (19bar). Ακόμη, τόνισε ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνολικά 3,1 εκατ. τόνοι CO2 και 8.800 τόνοι άλλων ρύπων δεν επιβάρυναν το περιβάλλον κατά την περίοδο 2000-2018 (για τη βιομηχανία είναι 930.000 τόνοι CO2 και 5.100 τόνοι άλλων ρύπων).

Όπως επεσήμανε, για την περίοδο 2019-2023 προβλέπονται για την περιοχή της Χαλάστρας, επενδύσεις που ανέρχονται σε 1,3 εκατ. ευρώ. Σήμερα, στην περιοχή, έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου 6 δημοτικά κτίρια, ενώ όπως ανέφερε, έχουν ήδη υποβληθεί 650 αιτήσεις σύνδεσης.
Επιπλέον, ανέφερε ότι η εταιρεία τηρεί τόσο το νομοθετικό όσο και το ρυθμιστικό πλαίσιο με συνέπεια στον προγραμματισμό τροφοδότησης των νέων περιοχών, επιτυγχάνοντας υψηλό δείκτη διείσδυσης, με τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής. Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή υποδομών δικτύου και σημείων παράδοσης που διασφαλίζουν αδιάλειπτο εφοδιασμό με ασφάλεια.

Σε σύντομες ομιλίες τους, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας  Γιουτίκας και ο δήμαρχος Ευθύμης Φωτόπουλος, χαρακτήρισαν ιστορική για τη Χαλάστρα τη σημερινή μέρα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αρτιότητα της οργανωτικής δομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την τεχνική κατάρτιση του προσωπικού της και τη συνέπειά της απέναντι στις δεσμεύσεις της.

Στον επαγγελματισμό του προσωπικού της εταιρείας εκτενή αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  Βενέτης Μπούρας. Ο κ. Μπακούρας, ευχαρίστησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και ιδιαίτερα τον κ. Φάμελλο για την έκδοση του τεχνικού κανονισμού, τον πρόεδρο και την ολομέλεια της ΡΑΕ για την έκδοση του ρυθμιστικού πλαισίου,  και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη 15εκ ευρώ στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2019-2023 της εταιρείας.
Σχολιάστε